Annons

Annons

Ställen där jag inte får vara

Nu städas det för fullt hemma i palatset. Det är min husse, men framför allt min Agnes som är duktiga. Jag leder och fördelar arbetet som vanligt. Övervåningen är nu färdigstädad. Nu ska där bara bäddas och plockas till lite till, men allt är dammat och golven är dammsugade på vartenda dammkorn och dessutom torkade med specialolja.

Att jag skulle få sitta i den alldeles nyss dammsugna soffan i Evans och Emilys rum, skulle aldrig kunna komma i fråga. Bara som ett exempel, så visar jag här hur det absolut inte får vara. Det finns nämligen inte ett enda hundhår i den här soffan, så noga har min Agnes dammsugit den.

Då frågar man sig varför detta besvär? Jo, på söndag kommer ju min David, min Stephanie, min Emily och min Evan. Då måste det vara fint, så de kanske kan inledas i villfarelsen att det alltid är så välstädat här.

Annons

Det innebär också hemska begränsningar. Jag får bara vara i min paradsovkammare och trappan till övervåningen. Jag kanske inte ens får gå ut på min paradbalkong längre.

Å andra sidan är det roligt att de kommer. Bara de har sett hur fint det är städat, så kan jag ju göra mitt bästa för att återställa huset i dess normala skick.

På grund av en stressad husse, så gör jag uppehåll med bloggen ända tills på måndag. Då ska du få se bilder på min närmaste amerikanska familj. Jag har för övrigt en stor amerikansk familj. Flera lär det komma till det stora bröllopet.

Hej så länge

Vaira

Att jag skulle få gå på det nytorkade golvet till paradbalkongen är synnerligen tveksamt. Det kan ju åka in hundhår genom de öppna dörrarna. Till vänster är Stephs och Davids rum (egentligen mina flickors rum). Dörren till höger leder till Evans och Emilys rum. Allt måste vara hårfritt på söndag. Det är därför min husse ska kalrakas idag.

I badrummet har min Agnes torkat och städat så ända in i Norden. Där får inte ens min husse vistas längre. Han och jag är förvisade till duschen i tvättstugan. Efter den är städad idag, så får vi väl hålla till i palatsparken. Det gjorde vi innan vi hade vatten. Vi har ju vattenslang numera.

I mina flickors rum, som nu ska bli min Stephanies och min Davids rum i några veckor, är det extra noga. In där får jag inte ens sätta en tass. Än mindre skulle jag kunna gå in och sätta mig vid skrivbordet, som jag visar på bilden.

(58)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar