Annons

Annons

Stilla veckan har redan startat

Min strand var totalt andlös vid min inspektion. Kan det bero på att det är is på sjön? Vad vet jag, men det fanns ingen att skrämma och skälla på i alla fall. Annars är jag ganska talangfull på det, om det bara finns änder att tillgå.

Min strand var totalt andlös vid min inspektion. Kan det bero på att det är is på sjön? Vad vet jag, men det fanns ingen att skrämma och skälla på i alla fall. Annars är jag ganska talangfull på det, om det bara finns änder att tillgå.

Idag på morgonen sprang jag ner till min strand för att skrämma änder. Där rådde en andlös tystnad. Varken änder eller svanar syntes till.

Vi åker till stan, så jag kan skälla på andra hundar, beslöt jag.

Annons

Husse behövde inte tänka länge över mitt förslag.

– En utmärkt idé Vaira. Jag behöver handla lite.

Sagt och gjort. Vi tog vårt kollektiva fordon och begav oss till handelsstaden Tranås.

Men vad var detta. Centrum såg neutronbombat ut. Inte en hund. Ingen husse eller matte. Inte en bil.

Du tror förstås säkert att vi var på stadsbesök klockan fyra på morgonen. Inte då. Klockan var 09.32, när jag tittade efter. Alla affärer var stängda. En del för dagen, andra för alltid. Så kan det vara i Tranås en söndagsförmiddag.

Det enda av intresse var en stor blodpöl efter nattens slagsmål. Tur vi inte var i stan då.

Tänk att idag klockan tre är det sexveckorsjubileum sedan jag tog hand om skötseln av min husse. Än har jag mycket att lära honom. Fullärd blir han nog aldrig.

Hej så länge

Vaira

Trångt om saligheten i Tranås, var det inte. Sällan har en västgötaspets som heter Vaira sett en så öde stad. Att roa sig i Tranås en söndagsmorgon är ännu svårare än vad det brukar vara i min nya stad.

Trångt om saligheten i Tranås, var det inte. Sällan har en västgötaspets som heter Vaira spanat över en så öde stad. Att roa sig i Tranås en söndagsmorgon är ännu svårare än vad det brukar vara i min nya stad.

Här har vi torget dit jag tog min husse för social träning. Idag skulle torget vara en bra övningsplats för någon med agorafobi (det betyder torgskräck). Jag har ingen fobi alls. Husse har fobi för arbete, vilket inte kunde avhjälpas här, så vi hoppade över torget idag.

Här har vi torget dit jag tog min husse för social träning. Idag skulle torget vara en bra övningsplats för någon med agorafobi (det betyder torgskräck). Jag har ingen fobi alls. Husse har fobi för arbete, vilket inte kunde avhjälpas här, så vi hoppade över torget idag.

Så kan en affär se ut i Tranås. Söndag eller inte spelar ingen roll. Butiksdöden har slagit lika hårt i Tranås, som digerdöden gjorde på medeltiden. Fast det är inte svartråttornas fel att butikerna stänger. I skylten kan du se uppsatt papper, samt spegelbilden av Tranås Badhotell och en Vaira med tillhörande husse.

Så kan en affär se ut i Tranås. Söndag eller inte spelar ingen roll. Butiksdöden har slagit lika hårt i Tranås, som digerdöden gjorde på medeltiden. Fast det är inte svartråttornas fel att butikerna stänger. I skylten kan du se uppsatt papper, samt spegelbilden av Tranås Badhotell och en Vaira med tillhörande husse.

(62)

1 kommentar

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar