Annons

Annons

Stora försommarlöpet är här

Just nu pågår det stora försommarlöpet för fullt. Det innebär tyvärr att jag inte får löpa som jag vill, fastän jag löper. Detta är ju som du förstår helt inkonsekvent. Det innebär också upptäckt av nya marker för mig.

Under mina promenader i min stad, så uppvaktas jag ganska frekvent av den här stilige spanielgossen. Lägg märke till den i mitt tycke stiliga tofsen han har i pannan. Min husse och jag har olika uppfattningar om hur mycket han bör uppvakta.

När man går ut genom min dörr, så möts man av en eller flera gentlemän som väntar på mig.

– Nej, säger min husse. Nu måste vi åka iväg någonstans.

– Ja, säger jag. Vad bra att de är här, så vi slipper åka iväg någonstans.

Annons

Dessvärre är det min husse som vinner, eftersom jag är kopplad och han bara kan lägga på tyngden för att hindra mig från att umgås med mina uppvaktare.

För uppvaktare det har jag. Den bruna spanieln brukar hålla sig på andra sidan ett högt staket, men nu har han tydligen fått gå ut för att besöka mig. Det hade han så gärna fått, om inte min husse hade hindrat oss.

Sedan har vi ju min vilde gentleman, som ju kommer lite då och då. Jag har inte sett till honom på ett par dagar, men han dyker nog upp snart får jag hoppas.

Jag vill också nämna schäfern som nosade mig i baken igår. Han var väldigt stilig, men även han hämmades av min oförstående husse.

Jag kan berätta att idag redan klockan 6.13 fanns den bruna spanieln på plats utanför min dörr. Detta renderade till en bilfärd till den förhistoriska grottan, där jag fick uträtta mina morgonbehov. Det är besvärligt med en oförstående husse ibland.

Hej så länge

Vaira

Den stiliga spanieln gör sitt bästa att markera in området jag bor på. Dock tror och hoppas jag, att det kommer flera som kommer att markera i omgivningarna. Jag är ju så tilldragande. Dessutom vill jag gärna ha några att välja emellan. En västgötaspets är väl inte att hoppas på?

Min husse tycker inte om att ut och gå med ett Briotåg med magnetkoppling. Det är så han ser denne stilige spaniel som fullt förståligt vill ha nosen i min rumpa.

Fördelen med försommarlöpet är att jag kommer ut i skogen till alldeles nya marker. Den här stigen i närheten av den berömda grottan har jag till exempel aldrig gått förut, så det nästan överväxta fornfyndet till vänster var en ny upptäckt av mig. En ny sevärdhet i Aurignac?

(57)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar