Annons

Annons

Stressig med ett bollhav i luften

På bilverkstaden möttes jag av en jättekö vid receptionen. Men trots all stress, så väntade jag tålmodigt. Man får tänka på hjärtat och inte jaga upp sig.

På bilverkstaden möttes jag av en jättekö vid receptionen. Men trots all stress, så väntade jag tålmodigt. Man får tänka på hjärtat och inte jaga upp sig.

Du kan inte ana hur stressigt jag har det. Det är många bollar i luften nu. Vad som gör det extra stressigt är att jag nog har hundvärldens sämsta bollsinne. Ja, jag kan erkänna det.

Stressen började tidigt på morgonen. Redan före frukosten och morgonpromenaden, så skulle jag lämna in bilen på verkstaden. Där var det en lång kö också, men han (=kön) skulle bara lämna ett paket. På vägen till verkstaden hann vi med att i flygande fläng slänga glasflaskor och besöka mäklaren som ska sälja mitt hus.

Annons

Jag hann pusta ut en kort stund vid julgranen på bilverkstaden.

Sedan hem i full fart och låta mig imponeras av Jordbruksverkets enorma snabbhet. Vi, min husse och jag, fick redan det papper som bekräftade att jag hade fått min husse att ta hand om. Säga vad man vill om statliga verk, men effektiva är de. De fick papperet från min husse och mig sådär den 9 maj och de är redan klara!

Sedan hade min husse, jag, min Agnes och min David uppgiften att ta ställning till hur min Pers hus kommer att annonseras ut på Hemnet. Efter mycket grubblande, så godkände vi förslaget.

Hur går det i med mitt ev kommande presidentpalats i Aurignac då, undrar du säkert? I Frankrike prutar man på hus. Palatset är utannonserat för 109.000 €. Jag satte min Sabrina på uppgiften att pruta. Sabrina är en fena på det, så hon är min chefsförhandlare. Hon ringde upp notarien, som är den som säljer huset:

– 109.000 €? Verkligen inte!! X € kan vi tänka oss, sade min Sabrina.

Några dagar senare ringde notarien upp:

– Aldrig i livet. Vi kan gå med på Y €.

– Nej, du, kommer min Sabrina att svara. Jag tycker nog att ni kan nöja er med (X+Y)/2=Z €.

Vad vi nu hoppas, min husse och jag och min Sabrina, är att ägarna tycker Z är ett alldeles utmärkt förslag. (Det var det vi hoppades på från början.) Vad X, Y och Z är, får du gissa själv tills köpet är klart.

Som du ser är det mycket stressigt och spännande som sker här. Snart kommer dessutom Charlie för ytterligare en lektion i min hundskola.

Hej så länge

Vaira

En liten andhämtningspaus vid granen på bilverkstaden, tycker jag att jag gjort mig förtjänt av. Trots all stress, så måste man ta sig tid att göra inget.

En liten andhämtningspaus vid granen på bilverkstaden, tycker jag att jag gjort mig förtjänt av. Trots all stress, så måste man ta sig tid att göra inget.

Jordbruksverket arbetar tydligen med expressfart. Tänka kunna skriva en hel A4, på bara sju månader. Det är vad jag kallar för effektivt.

Jordbruksverket arbetar tydligen med expressfart. Tänka kunna skriva en hel A4, på bara sju månader. Det är vad jag kallar för effektivt.

Idag, imorgon eller kanske nästa dag kan du hitta min Pers hus på Hemnet. Tycker du inte att huset är fint? Vill du ha ett hus i Mantorp, så är det bara att slå till. Eller kanske du föredrar mitt hus i Hätte?

Idag, imorgon eller kanske nästa dag kan du hitta min Pers hus på Hemnet. Tycker du inte att huset är fint? Vill du ha ett hus i Mantorp, så är det bara att slå till. Eller kanske du föredrar mitt hus i Hätte?

Presidentpalatsköpet går efter ritningarna. Säljarna ska säga nej till första budet X och säga att de vill ha Y istället. Sen säger jag nej och föreslår Z. Då är det meningen att de ska säga ja. Det går alltid till så. Det är ungefär som att dansa foxtrot. 1, 2, 3 och fyr. Hoppas det går vägen, för vi är inte så långt från varandra.

Presidentpalatsköpet går efter ritningarna. Säljarna ska säga nej till första budet X och säga att de vill ha Y istället. Sen säger jag nej och föreslår Z. Då är det meningen att de ska säga ja. Det går alltid till så. Det är ungefär som att dansa foxtrot. 1, 2, 3 och fyr. Hoppas det går vägen, för vi är inte så långt från varandra.

(72)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar