Annons

Annons

Supersol genom Aurignacshus

Om det inte blev så bevänt med supermånen, så blev det desto bättre med supersolen. Den solen är inte bara ovanligt stor och stark, den kan lysa tvärs igenom ett hus också. Jag har bildbevis som du ser. Sedan vill jag berätta bara lite vad vi gjorde förra veckan, jag och min Agnes.

Den starka supersolen lyser tvärs igenom ett hus här i Aurignac. Fast den lyser bara igenom husset två minuter, mellan 17.22 och 17.24. Om den kommer att lysa idag vet jag inte, för solen kommer åka bara högre och högre. Det är många vinklar som ska stämma.

Naturligtvis har vi sällan tid med nöjen. Slit och släp var det hela tiden. Eftersom det är dyrtider också, så hade min husse ånyo bestämt sig för att göra långkok på segt kött som såldes till extrapris. Dessbättre spetsades det med märgben. Gott.

Annons

Min Agnes gav sig i kast med att göra en äppelkaka förra veckan. Också gott.

Dessutom var vi ute och gick. Jag kunde visa min Agnes min flod, som nu är större än någonsin under historisk tid (=från mars 2017 tills nu). Vi tittade också på blommor, som växer jämte min flod. Snödroppar är nog vilda här, tror min husse. Jag tycker dock de är lika stillsamma och försynta som hemma.

Vad har vi då gjort i mitt ofärdiga palats?

Färgburkarna, som har stått i min walk in closet där de övergavs av målarna, bars upp på vinden. Enligt min husse vägde de ungefär 14 kg stycket i snitt. Min Agnes chansade på 1 kg, fast tunga var de. Det är många trappor upp, innan man är på vinden, ska du veta, fast nu är färgen där. När burkarna försvann från golvet i garderoben, så kan man faktiskt gå in där och garderoben börjar göra skäl för namnet walk in.

Sedan handlade min Agnes och min husse från Amazon. De skulle inte ha en gammal Volvo, utan små pappersklämmor. De ska hängas upp på en spänd ståltråd. Sedan kan man hänga bilder på dem. Lämpliga bilder är sådana som föreställer Vaira och i viss mån Sverker.

Ja, så var vi i badrummet och fixade också. Vi borrade och skruvade. Nu hänger där ett duschdraperi. Fördelen med det, är att det inte trillar så mycket vatten på golvet när man tar sig en dusch. Jag tar mig aldrig en dusch, men min husse.

En grej som man kan hänga sina badhanddukar på kom också upp på väggen. Det sitter ovanför elementet, så handdukarna torkar snabbt.

Så var det lampan i min Agnes och min Sabrinas paradsovalkov, som ville hängas upp. Nu har den fått det. Samtidigt blev den isärplockad för att kunna rengöras för att sedan monteras ihop. Nu lyser den så fint.

Nu vet du lite vad vi gjorde förra veckan. Jag tror minsann att mitt palats börjar närma sig att bli färdigt, men än är det grejer kvar att göra.

Hej så länge

Vaira

Det var precis som jag trodde. Min Agnes har aldrig sett en så stor och vild flod förut. Bara för några veckor sedan, kunde vi gå på bottnen här och jag kunde ta mig en slurk friskt vatten. Nu har det blivit jättedjupt (= 1,6 dm).

Jag tror minsann att snödroppar växer vilda här. Där håller jag med min husse. Det finns snödroppar både här och var, vilket är konstigt eftersom det inte finns någon snö. Vilda snöleoparder har jag dessbättre inte sett här.

Om man vill, så går det att plocka sådana här blommor nu. De heter blåa-med-en-dragning-åt-lila-blommor. Du kan avundsjukt betrakta bilden, innan du ska ut och skotta undan den senaste decimetern snö som kommit hos dig.

Nog för att det är möjligt att gå in här nu när färgburkarna har försvunnit. Om man vill alltså. Jag stannar i tvättstugan jag. Nu finns det fler grejer som ska ut. Sedan ska golv in och hyllor sättas upp.

De här små klämmorna ska dras på en ståltråd, som ska spännas upp på en vägg. Sedan kan man hänga upp bilder på mig. En Best of Vaira-utsällning vore på sin plats.

Titta i taket. Där sitter ett rör och på röret hänger det ett duschdraperi. Sedan sitter det numera en handduksupphängare ovanför elementet. Praktiskt värre. Min Agnes borrade i kakel för första gången i sitt liv. Det gick bra. Hon är så duktig.

Alla färgburkarna, som tidigare blockerade golvet i garderoben mellan arbetsrummet och tvättstugan, har hittat ett nytt hem uppe på vinden. De trivs där.

Min Agnes slutför sin kreation av äppelkaka, som senare avnjöts med vaniljglass. Det var goda fördiskar av både skålen hon öser ur, som tallrikarna som min husse och min Agnes åt ur.

I min Agnes och min Sabrinas sovalkov, kan man numera njuta av skenet från en lampa som hänger i taket. Eftersom den dessutom är ren, så blir det extra njutbart. En skitig lampa i taket är inte mycket att trakta efter. Deras säng är såååå skön.

(61)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar