Annons

Annons

Svår sjukdom stoppade resa

Ja, det är tragiskt. Min Agnes, tillika min limousinechaufför, har helt plötsligt drabbats av svår sjukdom. Feber och sängliggande i Toulouse, istället för att köra mig på statsbesök. Hur detta kan komma sig att hon drabbats så? Jag har mina aningar…

Överallt på gatorna kan man läsa om mitt inställda statsbesök. Det kan inte bli någon Spanienresa när min Agnes har blivit så svårt sjuk. Det är så illa, så hon låter en katt vara i sängen!

Det är väldigt sorgesamt att min Agnes är sjuk. Istället för att ligga hemma i sängen hela dagen igår, så skulle hon ha kört mig de sjuttio kilometrarna till Spanien. Det är nämligen ett statsbesök som är ack så nödvändigt. Det måste dessutom ske snabbt, då tiden ränner iväg. Jag menar då värmetiden. Blir det för varmt, så får inte jag följa med nämligen, alldenstund jag måste stanna ensam i bilen massor med timmar (=en kvart eller så).

Annons

Varför har då min Agnes blivit sjuk? Ja, jag kan bara säga att man inte ska ha husdjur hos sig i sängen. Titta på bilden på den sjuka Agnes. Vad är det som ligger där och fjantar sig med henne? Jo, en katt. En randig katt! En katt som heter Penrose istället för Pelle! Det begriper ju var och en att det inte kan vara hälsosamt.

Regel nummer ett för ett hälsosamt liv måste vara: inga husdjur i sängen, bara hundar. Västgötaspetsar är särskilt bra för hälsan har jag hört.

Jag återkommer med statsbesöket så fort det bara blir av. Min Agnes måste bli frisk först. Under tiden kan du sysselsätta dig med att färglägga bilden ”Spanska kungaparet välkomnar president Vaira med var sitt rejält märgben”.

Hej så länge

Vaira

I väntan på de riktiga reportagebilderna, så kan du skriva ut den här bilden. Som du förstår så är det en färgläggningsbild. Den föreställer hur det spanska kungaparet välkomnar presidenten (=jag) genom att skänka henne var sitt märgben som gåva. Tänk på att deras kronor ska vara guld, annars får du måla som du vill.

Med uppbådande av sina sista krafter, så lyckades sjuklingen min Agnes ta denna bild av sig själv igår. Det där ohälsosamma, själva smittkällan troligen, som ligger till höger är en katt. Katten heter Penrose. Hade det legat en Vaira där istället, så hade min Agnes varit frisk nu!

(58)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar