Annons

Annons

Svenskafton innan Charlie åkte

Charlie har precis just nu påbörjat sin resa till sitt hus på Sveagatan. Med sig tog han också min resursfamilj, så nu är det bara min husse och jag kvar i mitt palats. Men innan han åkte, så bjöd min resursmatte på en svenskkväll.

Du ser själv hur svenskt det var. Svenska sniglar, eller rättare sagt snigelskal, och ett glas med svensk äpplemust. Det var bara förrätten, när resursmatte bjöd på svenskafton i palatset.

Innan min resursfamilj packade bilen och drog norrut, så tyckte min resursmatte att det skulle vara trevligt med en svenskkväll. Vi hade ju tidigare haft tre franska aftnar en med röda minihumrar,  en med isterband och en med ärtsoppa (med av resurshusse gjord varm punsch). Nu var det alltså dag för en svensk kväll.

Annons

Vad vore inte då bättre än sniglar? Hela min trädgård, där jag bodde förut, vimlade av sniglar, innan de nya ägarna skövlade bort hela trädgården. Men nu kunde vi ta igen det, för resursmatte hittade sniglar i en affär, som saluförde svenska specialiteter.

Några grodlår hittade hon inte, men det kan bero på att alla grodorna är slut. Annars hade jag många grodor i min damm där jag bodde innan, men den dammen är borta nu.

Istället hittade min resursmatte tre rekorderliga laxbitar. Troligen kom de från den svenska kolonin Norge, men det vet jag inte. Rördisken efter laxen var i alla fall god. Det tyckte både Charlie och jag.

Efter middagen var det som vanligt en pratstund på min balkong i den tjugogradiga värmen.

Idag gick Charlie och jag en sista morgonpromenad. Vi gick plommonstigen. Under tiden var resurshusse hemma och packade Charlies bil. När vi kom hem, så fikade vi allihop.

Efter fikat så var det dags för min resursfamilj att åka hem. Jag tog ett ömt farväl av Charlie, för nu kommer vi inte att ses på länge. Jag vill också förtydliga en än gång, att Charlie och jag bara är vänner.

Jag vill också berätta att IKEA var och hämtade alla trasiga och felaktiga saker igår, så nu är jag nästan färdig med IKEA. De ska ju komma hit och prata med husse också. Då kan han påpeka att det ska vara kokt potatis till köttbullar, gräddsås och lingonsylt.

Hej så länge

Vaira

Charlie och jag bjuds på smaskens av min resursmatte i mitt numera helt färdiga kök. Min resursmatte är Charlies matte. Visst är väl det konstigt?

Jag kommer att sakna Charlie där han ligger som en snubbelmatta i tre nivåer. Det här var Charlies favoritliggplats mellan mitt paradmatsal och mitt nya palatskök.

”Hej då Charlie.” Charlie har redan hoppat in i sin bur, så jag fick ställa mig upp för att kunna säga hej då till honom. Nu ska han åka ända till Sveagatan, fast det kommer förstås ta tre dagar.

Alldeles ensam. Det är verkligen synd om mig nu när Charlie har åkt. Men det är sådant livet är. Jag har ju förstås min husse, men han är mest till besvär.

(0)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar