Annons

Annons

Sveriges vackraste trädgård

Här kan du se två exempel på gul blomma, som jag har låtit komma upp. Dels sitter jag jämte hög gul blomma, som den heter, och dels kan du se gul dammblomma i bakgrunden vid min husses damm. Den är för övrigt ett sorgligt kapitel. Vattnet får knappt plats mellan de ruttnande höstlöven i dammen, men vattnet är trots det gott.

Här kan du se två exempel på gul blomma, som jag har låtit komma upp. Dels sitter jag jämte hög gul blomma, som den heter, och dels kan du se gul dammblomma i bakgrunden vid min husses damm. Den är för övrigt ett sorgligt kapitel. Vattnet får knappt plats mellan de ruttnande höstlöven i dammen, men trots det är vattnet gott.

Allting är relativt, så även min trädgård. Från att ha startat på -7,3, på den 12-gradiga Vairaskalan, har den nu kommit upp till 4,8. Det är en ökning med inte mindre än 12,1 Vairaenheter. Det är nytt rekord. Jag har massor med bilder idag, så du kan se hur jag bor. Meningen med et är att du ska bli avundsjuk.

Annons

Jag har arbetat hårt med husse, ska du veta. Under min ledning har han höströjt i min försummade trädgård och klippt gräsmattorna. Många skottkärror till skogen med löv och kvistar, när ingen ser, har det blivit.

Jag har låtit ett antal blommor slå ut både här och där, så nu börjar det likna en trädgård, där man kan vistas och uträtta sina behov. På grund av att dörren oftast är öppen nu i det varma vädret, har jag börjat med att kreera installationer i min trädgård också. Lite trädgårdskonst är aldrig fel, skulle jag vilja säga.

Min trädgård kanske inte är finast i Sverige i absoluta tal (det är bara att titta mot grannarna), men att gå upp 12,1 Vairaenheter gör den till den relativt vackraste trädgården i det här landet. Det blir gärna så, när man startar från ett minusvärde. Jag nöjer mig med det så länge. Jag kommer att återkomma med reportage om min trädgårds utveckling under året. Kanske vi kan komma upp i 6 enheter!

Hej så länge

Vaira

Gula blommor på liten buske. Husse påstår att det är en järnek som fanns i en julgrupp, men jag är inte dum. Jag ser att det är en vanlig växt, som inte alls är gjord av järn. Busken står vid min Agnes hus.

Gula blommor på liten buske. Husse påstår att det är en järnek som fanns i en julgrupp, men jag är inte dum. Jag ser att det är en vanlig växt, som inte alls är gjord av järn. Busken står vid min Agnes hus.

Dessa blommor ska bli körsbär, påstår min husse. Då blir det fritt fram för mig att skrämma så många fåglar jag vill. Fåglarna brukar visst äta upp alla bär, fortfarande enligt min husse.

Dessa blommor ska bli körsbär, påstår min husse. Då blir det fritt fram för mig att skrämma så många fåglar jag vill. Fåglarna brukar visst äta upp alla bär, fortfarande enligt min husse.

De gula fjäderblommorna frodas fortfarande i grytorna vid min dörr. De har blommat oförtrutet ända sen påskas. De verkar vara väldigt tacksamma.

De gula fjäderblommorna frodas fortfarande i grytorna vid min dörr. De har blommat oförtrutet ända sen påskas. De verkar vara väldigt tacksamma.

En trädgårdsinstallation bör inte saknas i någon trädgård. Det här bedårande konstverket, som är placerat mitt på gången, har jag kalla ”Ett ben att snubbla på”. Dock ser du mig i skuggan i bakgrunden, där jag letar efter en bra plats att gräva ner benet för mognad.

En trädgårdsinstallation bör inte saknas i någon trädgård av hög klass. Det här bedårande konstverket, som är placerat mitt på gången, har jag kalla ”Ett ben att snubbla på”. Dock ser du mig i skuggan i bakgrunden, där jag letar efter en bra plats att gräva ner benet för mognad.

Ett av mina mer lyckade projekt. Dessa vackra gula blommor växer mitt på garageuppfarten. Att lyckas få något att växa där i det hårda gruset, kräver sin västgötaspets.

Ett av mina mer lyckade projekt. Dessa vackra gula blommor växer mitt på garageuppfarten. Att lyckas få något att växa där i det hårda gruset, kräver sin västgötaspets.

Vid en av mina bästa utsiktsplatser nära min Agnes uteplats, har jag låtit små blå blommor gro i gräset som en extra dekoration. Det kan behövas något vackert att vila ögonen på, när jag inte är där och håller koll på östgötarna på andra sidan sjön.

Vid en av mina bästa utsiktsplatser, nära min Agnes uteplats, har jag låtit små blå blommor gro i gräset som en extra dekoration. Det kan behövas något vackert att vila ögonen på, när jag inte är där och håller koll på östgötarna på andra sidan sjön.

Jag lät mig inspireras av de små söta mullvadshögarna i morbror och mosters gräsmatta, så nu har även jag skaffat ett par jordhögar. Visst är de fina?

Jag lät mig inspireras av de små söta mullvadshögarna i morbror och mosters gräsmatta, så nu har även jag skaffat ett par jordhögar. Visst är de fina?

LÄS OCKSÅ

(45)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar