Annons

Annons

Syndast om mig hela dagen

Idag ska jag tillbringa hela dagen på det stora djursjukhuset i Aurignac. Svar på första blodprovet har kommit. Det visar att ”det kan vara det där som vi misstänkte”. För att veta säkert, så ska man prova och prova en hel dag.

Eländes elände. Här förs jag av veterinären mot en dag full med blodprov och sprutor. Det görs bara för att de ska bli 100% säkra på om jag har ”det där som vi misstänkte”. Jag släpar benen efter mig lite, som man ska göra i ett sådant här fall. Min husse och min Agnes får inte följa med. Det skulle inte tåla att se hur jag plågas.

Som du förstår blir det då extra synd om mig. Min Agnes och min husse lämnade mig på det stora sjukhuskomplexet för hundar redan klockan alldeles för en stund sedan. Jag ska få tillbringa hela dagen där. Anledningen är att jag inte får dricka, hoppa och dansa under hela dagen. Helst inte göra det ena eller det andra heller.

Annons

Då och då ska jag lämna ett blodprov. När jag är färdigprovad framåt kvällningen, så kan min Agnes och min husse komma och hämta mig. Eller bara min husse. Det beror på hur dags jag är färdig. Sedan kan jag få reda på om jag verkligen har ”det där som vi misstänkte” (=Cushings sjukdom, eller syndrom). Det verkar vara så otäckt, så man inte får nämna det med namn.

Jag kan berätta att det är dyrt att testa blod här. Hela 40€ har min husse fått betala, men då ingår förstås proverna de tar idag. För 40€ kan man få många märgben. De brukar kosta under 1€. Det gäller nu för min husse att dra in på sin mat, så det kan bli pengar över till mycket godis till mig när han hämtar mig 18.32. Det är jag värd efter allt lidande.

Hej så länge

Vaira

Jag förevisar min Agnes byggnadskomplexet, som är Aurignacs fina centraldjursjukhus. Agnes blev så imponerad, vilket jag kan förstå.

Min veterinär förklarar för min Agnes vad vi ska göra idag. Jag intresserar mig mer för hunden som går förbi utanför mitt undersökningsrum. För övrigt tycker veterinären att jag är en mycket fin hund. Det har hon rätt i.

Trots att det är syndast om mig av alla, så gick jag Plommonstigen med raska steg klockan 8.27 idag på morgonen. Jag försöker visa mig modig och pigg, så ingen blir ledsen.

(103)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar