Annons

Annons

Syndast om mig i hela världen

Två gånger har jag varit hos veterinären på sistone. Första gången var i fredags. Då fick jag kissa och lämna blod. Andra gången var i går, måndags. Då var det ännu mera synd om mig, för jag bara somnade.

Veterinären undersökte mig noga. Hon tyckte jag var både duktig, snäll och vacker. Min husse sade hon inget om, vilket väl var bäst. Det kan göra ont att höra sanningen. Alla som arbetar på veterinärmottagningen kan engelska, vilket min husse är tacksam för.

Anledningen till att min husse och jag tyckte att det skulle vara en bra idé att hälsa på hos veterinären, var att jag är vansinnigt törstig. Min Agnes, som kan det främmande språket här, ringde. Som vanligt kunde vi inte komma med en gång, utan vi fick vänta 25 minuter sådär. Fast då ska du veta att det tar 3 minuter att köra till veterinärmottagningen. Där arbetar fyra veterinärer. De har inte bara hand om smådjur, alltså hundar, katter, grodor som har tappat bakbenen och sniglar med jaktskador, nej de sköter även om traktens grisar, kor, hästar, höns och gäss.

Annons

Fast nu gällde det ju mig. Blodet var bra, vilket var illavarslande. Urinen var klar som källvatten, vilket var illavarslande. Hjärtat pickade som det skulle och lungorna flåsade som de skulle, vilket var illavarslande. Då återstår troligen bara Cushings sjukdom. Det var för att vara säkra, som jag skulle till hunddoktorn i går. Det var nytt blodprov, som skickades till ett annat labb och så sa de att jag skulle undersökas med ultraljud och röntgen. Det vet jag dock inget om, för jag sov så skönt då.

Det värsta var att jag inte fick äta eller dricka mellan middagen i söndags och middagen i måndags. Dricka fick jag faktiskt, efter min husse hämtade mig hos veterinären. Jag var hos veterinären i tre timmar, kan du tro.

Nu väntar vi spänt på besked vad det kan vara för fel på mig. Röntgenbilderna stärkte väl tron på att det kunde vara Cushings sjukdom, eftersom jag hade lite förstorade binjurar.

Dock vill jag ännu en gång framhäva, att det är väldigt synd om mig. Jag är rakad här och där och har fått flera nålar i mig. Å andra sidan är jag lika pigg och glad som vanligt, så jag känner mig frisk, men törstig.

Hej så länge

Vaira

Du ser själv att jag inte ser alltför nedslagen ut. Veterinären sade att jag har extremt fina tänder, för att vara så gammal. Min husse kan nog sluta med eltandborsten nu, eftersom tänderna redan är fina. Den är inte rolig.

Så här ser veterinärmottagningen ut i Aurignac. På andra våningen är det bostäder för veterinärer. Alla mottagningsrum hade egna utgångar, så man kunde ta en pauspromenad när de analyserade kiss och blod. De har öppet jämt, om man ringer först. Annars är det mellan 09.00 och 19.00.

Den här tavlan hängde på väggen antagligen som avskräckande exempel på hur det kan gå om man inte är snäll. Jag var väldigt snäll hela tiden och lät mig stickas i benet utan att protestera.

(107)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar