Annons

Annons

Tax välkomnar till veterinärerna

Jo, jag var hos veterinären igår klockan 14.00. Jo, jag blev tappad på massor med liter blod. Jo, jag blev kvarhållen i massor med timmar. Men tro i inte att det räckte. Idag ska jag tillbaka och bli av med de få bloddroppar som kan finnas kvar.

Ska inte taxen komma och hälsa? Jo, där är den ju. Ser du taxen bortanför disken i skuggan? Den brukar jämt säga bonjour till mig när jag kommer på besök.

Som vanligt blev jag mött av den lilla taxen, som arbetar på veterinärkliniken. Det är en snäll hund, så jag är snäll tillbaka.

Sedan fick jag gå in till veterinären. Hon och min husse konverserade (=snackade) lite på engelska och franska om min hälsa. Min tolk, min Agnes, var inte med den här gången, så samtalet blev lite trevande. Hon är i detta nu på väg mot Sverige och Stockholm. Hennes flyg över Bryssel blev inställt, så istället blev det den trevligare vägen Toulouse – Istanbul – Stockholm. Så kan det gå ibland.

Annons

Utan min Agnes var som sagt konversationen lite stapplande, men min husse och veterinären kom fram till att jag verkade glad och pigg. Jag vill dock infoga här, att det trots mitt sinnestillstånd är mycket synd om mig.

Nu tog veterinären fram sin sugspruta och veterinärassistenten kom in. Med gemensamma krafter lyckades de befria mig från stora mängder blod. Sedan fick jag stanna. Min husse skulle komma tillbaka och hämta mig 16.30. Det skulle minsann tagas mer blod av mig. Dock hade det labbet som skulle titta på mitt blod stängt igår, så det blev inget ytterligare blodbad. Det är därför jag ska dit igen idag klockan 14.00 för att stanna till 16.30.

Av det blodprovet som togs igår framgick att lever och njure var bra och att jag hade fina järnvärden. Det verkade alltså skenbart som om jag skulle vara helt frisk, vilket inte är fallet. Det är väldigt synd om mig, ska du veta.

Hej så länge

Vaira

Här är han, taxen som arbetar på veterinärkliniken. Min husse tror att de har honom som reklampelare. ”Så här gammal kan man bli om man blir omhändertagen av veterinärerna i Aurignac.” Min husse kanske har rätt, för han verkar vara samtida med grottfolket. Hon i bakgrunden är inte min veterinär, om du undrar.

Min veterinär började med att klia mig på hakan. Det gjorde hon rätt i. Jag tycker verkligen om henne, vilket jag visar med svansviftningar både upp-och-ner och vänster-höger när vi ses.

Jag har just fått en godis av veterinärassistenten. Hon och jag kommer också väldigt bra överrens och vi tycker om att språka lite som du ser.

Nu är det dramatiskt. Veterinärassistenten håller i mig så jag inte ska hjälpa till med att slicka. Veterinären har just stuckit in den cm-tjocka kanylen i min hals och suger ut nästan allt mitt blod. Bara för att du inte ska svimma, så är sprutan dold. Själv var jag tålmodigt duktig och lät dem hållas.

(74)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar