Annons

Annons

Tranås absolut vänligaste fik

Min husse skulle ha en avskedsfika med Maggan inne i stan. De skulle mötas på Tappers Konditori (som egentligen heter Café Kaffekoppen). Jag skulle vänta i bilen, hade min husse tänkt sig. Men kaféets ägare Elisabet var av annan åsikt.

Det här fiket ska du hålla utkik efter. Konditoriet ligger i södra ändan av Storgatan i Sveriges huvudstad Tranås. Där blir alla vänligt bemötta, även västgötaspetsar.

Jag låg i min bur i bilen och väntade på att min husse skulle ha fikat färdigt, men den väntan blev inte lång. När han klev in i fiket möttes han av ägaren Elisabet.

– Har du inte Vaira med dig? Hundar är välkomna här.

Annons

Det var därför min husse skamset kom tillbaka. Jag trodde han inte fick fika, för att han är så ful. Så var det dock inte. Han hade glömt mig!

Jag välkomnades av Elisabet, som var väldigt glad över att få träffa mig. Hon är en trogen läsare av min blogg. Nu fick vi träffas i verkliga livet.

I det inre rummet satt Maggan och väntade. Vi slog oss ner och Elisabet kom med en skål vatten till mig. Min husse drack kaffe och en till synes smarrig kaka, som jag inte fick smaka.

Min husse och Maggan pratade om hur mycket bättre det var förr. Det var mycket bättre, om man nu fick tro dem. Nu är det mest inget att ha.

När de gamla journalistkamraterna hade uttömt den forntida historien, så fanns det inte mycket mer att språka om. Jag åkte hem till mig och Maggan åkte nog hem till sig.

Fast en sak ska du veta, att vänligare kafé får du nog leta efter.

Hej så länge

Vaira

Elisabet var glad över att få träffa mig, eftersom hon läser min blogg. Jag var glad över att få träffa Elisabet. Så kan det vara ibland och så ska det vara. Att mötas är väldigt viktigt

Du ser själv. Redan vid dörren kan man läsa att människans bästa vänner är välkomna. Lägg särskilt märke till att det inte står något om katter. Bra!

Som du ser ligger jag kopplad under bordet, precis som man ska. Ligga över borden är ju omöjligt. Maggan ser väldigt nöjd ut, tycker jag. Fast det är ju självklart, eftersom hon fick träffa mig. Hade min husse haft med sig en kamera, så hade det nog blivit bättre bilder.

Precis idag kan man läsa i Tranås Tidning, att Elisabet tänker sälja sitt fina kafé. Hoppas de nya ägarna fattar att de ska behålla fikets själ (=att hundar är välkomna).

(109)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar