Annons

Annons

Tranås Musikkår hyllade mig

I förgår inträffade något märkligt hemma hos mig. Min väg hyvlades! Alla gropar var som försvunna. Varför gjorde kommunen det? Igår fick jag svaret: Tranås Musikkår ville göra en avskeds- och hyllningsmarsch till min ära, innan jag flyttar till Aurignac.

Vilka är det som går på min nyhyvlade väg och spelar? Hade du varit här, så hade du förstått att det var Tranås musikkår, som kom för att hylla mig.

Vi satt inne i huset, min husse och jag, och väntade på Pelle, som skulle komma och fika. Pelle är euphoniumkollega med husse i Tranås Musikkår.

När vi satt där och väntade, så hörde vi plötsligt taktfasta slag från en bastrumma. Ljudet fylldes upp av flera instrument. Pelle hade tagit med sig en stor del av Tranås Musikkår!

Annons

Naturligtvis ville musikkåren ta farväl av en av Tranås kommuns mer prominenta (=fina), om inte den prominentaste invånaren Vaira (=det skulle vara jag det).

De kom marscherande på den nyhyvlade Strandvägen och svängde in och ställde upp stilenligt jämte min halvfyllda sopcontainer. I täten gick Camilla med den svenska fanan och Sophia med den franska fanan. Musikkåren leddes av den från TV och radio kände fd tamburmajoren Jan, som åter hade fattat staven inför detta högtidliga tillfälle efter många års paus.

Som det sig bör, så spelade musikkåren Under blågul fana. Det var fint att få höra den klämmiga marschen. I Aurignac spelar nog musikkårerna mer Under blåvitröd fana och det är ju inte samma sak.

När musikkanterna hade spelat färdig, så fick jag en minnesgåva. Jag fick en stor påse med stora grisöron. Det blir något att gömma i mitt nya palats i Aurignac.

Av någon anledning fick min husse också en minnesgåva. Han fick Tranås Musikkårs standar. Den var fin, men den går inte att äta. Charlie kanske skulle försöka.

Fast musikkåren hade också med sig fransk mat. De hade vin,

baguetter, croissanter och massor med olika franska ostar. Det var bara finmat. Den franska vardagsmaten (=sniglar och grodlår) hade de lämnat därhän, med tanke på det högtidliga tillfället.

Jag vill av hela mitt hjärta tacka Tranås Musikkår, för det berömvärda tilltaget att ge mig en värdig och välförtjänt sorti från Tranås och Sverige.

Hej så länge

Vaira

Jag mottog musikanternas hyllning där de stod och spelade Under blågul fana. Det är första gången en musikkår ställer upp jämte en sopcontainer på min tomt. Stiligare än så kan det inte bli.

Claes överlämnar musikkårens hedersgåva till mig. En stor påse med alldeles underbara och delikata grisöron. Nu har jag något att gömma i mitt nya palats i Aurignac.

Eftersom gästerna själva hade med sig förning, så fanns det något att äta. Bara som information, så är det Per som sitter längst till vänster. Han är kommunalfullmäktiges ordförande, så han var både representant för musikkåren och Tranås kommun, kan man säga.

Längst till vänster står en annan Per. Det var han som skulle komma. Att han sedan tog med sig stora delar av Tranås Musikkår, ja se det var en riktig överraskning.

(178)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar