Annons

Annons

Trendigaste franska vårmodet

Nu när termometern söker sig upp mot 20 grader varje dag, så är det hög tid att förnya din garderob med det nyaste och hetaste inom det ledande franska modet. Eftersom jag är kanske den ledande franska trendsettern (jag leder ju min husse varje dag), så säger jag bara. SE PÅ MIG!

ÄVENTYRSMODE Ska du ut på äventyr i skogen så gäller det att vara rätt klädd. Vad ska folk annars tro? Jag äventyrar väldigt mycket, eftersom jag är ute på stamforskning. Som du ser är en grå päls med små gulorange inslag både det djärvaste och det mest praktiska du kan ha på dig. Ska du stamforska, så bör du nog ha livlina, ett s.k. koppel, på dig.

Äntligen kan vinterkläderna läggas undan i en plastpåse, så att småfåglarna sedan kan ta det till sina bon. Be din husse, eller din matte, att rykta bort onödigt vinterunderhår och bege dig sedan ut i vårvärmen.

Annons

Jag bjuder idag på ett bildkollage över de trendigaste franska outfitsen för olika behov och till olika tillfällen. Jag och min modefotograf har arbetat flitigt i just Frankrike, för att fånga det absolut trendigaste heta som finns på marknaden just nu.

Vårens färger går från västgötaspetsgrått till västgötaspetsgulorange. Det allra trendigaste är en blandning av dessa färger. Något för ett modigt modelejon att ta på sig på promenaden en ljummen vårdag.

Nu kan jag bara råda dig att njuta av bilderna och låta dig inspireras. För att göra det riktigt moderiktigt, så är de tagna med en telefon. Fördelen där är att skärpan och exponeringsögonblicken överlämnas lite åt slumpen, vilket skapar levande modebilder. Det går som det blir och inget är riktigt som det var tänkt. Också det är senaste franska trenden.

Hej så länge

Vaira

MODIGMODE Är du extra modig, så bör du ha en päls som är extrablank så solen reflekterar sig i den. Varför, undrar du säkert nu. Har aldrig du läst Bockarna Bruse? Vad gömmer sig under bron tror du? Just det; ett stort elakt troll! Vad är troll rädda för? Precis! Ljus är troll rädda för. Ta alltså på dig den blankaste pälsen du har om du ska vara modig! Då blir trollen rädda och gömmer sig.

BADMODE Än är det inte dags att ta riktiga bad, men det kan vara skönt att skölja av sig tassarna och ta sig en slurk av det kristallklara vattnet. För att undvika att bli uppäten av hajarna och fångad av örnarna, så bör din outfit vara himmelsljus på undersidan och bottenmörk på ovansidan. På så sätt kan du klara dig från farorna som lurar i och ovanför vattnet.

SHOPPINGMODE Ska du ut och shoppa (=köpa saker du inte behöver) på stan, så får se till att ha shoppingpälsen på. Varje enskilt hårstrå ska ligga på sin plats, det är väldigt viktigt. Är du väl klädd, så kanske expediterna är extra trevliga och snälla mot dig. Se till att inte se för rik ut bara, för då tror de att de kan lura dig och du får betala extra för köttbenet.

NÖJESMODE Att dra ut på stan för att roa sig på biografen, kanske kräver ett diskret mode. Att låta din päls gå i färg med huset, är en bra idé om du har för avsikt att smita in för att se en film en fredagskväll. Fast om sanningen ska fram, så är film som bäst när man är sovandes hemma i tv-soffan.

RESTAURANGMODE Ska du ut på stan och gå på lokal, så gäller det att både synas och inte synas. Det brukar vara torftigt med fördisk på restauranger, men desto rikligare med tappade köttbitar och annat gott. Du ska alltså vara klädd som jag: Du ska synas under ett bord, men inte vara påträngande gräll i dina färger.

TURISTMODE Om du till exempel kommer till Aurignac, så ska du förstås gå till turistbyrån. Att vara turist innebär också att du ska kombinera ledig klädsel, men trots detta elegant. Se på mig vilka eleganta steg jag tar! Som vanligt ser du att vårens modefärger går igen även här.

MAGMODE En ofta förbisett del av kroppen när det gäller modet är magen. Färgen är kanske inte så viktig, som att den ska se lite rufsig ut. Det lockar till folk att klia på den och det är ju något man står ut med. Se alltså till att blanda färger friskt och lägg håren hit och dit på magen.

KVÄLLSMODE Fastän det blir ljusare och ljusare nu i vårens tid, så kan det behövas ett lysande halsband så att du syns. På dagarna är hela du en fröjd för ögat, men på kvällarna kan det vara bra att förstärka ditt utseende. Liksom förra året, så är det leopardmönstrade halsband med blinkande grönt ledljus, som är det allra trendigaste. Gör som jag, lys upp din omgivning!

(49)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar