Annons

Annons

Tristare än så här blir det inte

Ska jag sammanfatta gårdagen, så blir det lätt. Äta, ut och gå, åka bil, vakta bil, ut och gå, vakta bil, åka bil, ut och gå, äta, vila i tv-soffan, ut och gå, sova. En av de tråkigaste dagarna jag har haft, tror jag. Idag har det inte heller börjat bra.

Mörkt, blött och kallt. Mycket tråkigare än så här kan det inte bli. Jo, igår var det ännu tråkigare. Då vaktade jag bilen hela dagen.

Precis när vi skulle ta promenad nummer två igår, den innan frukosten alltså, så ringde min Agnes.

– Det är rea på IKEA. Det är ett par saker du behöver.

Det var alltså en order till min husse, tillika min Agnes pappa, att inställa sig på IKEA 10.00 tillsammans med sin plånbok. Vi stressgick Plommonstigen. Jag åt min frukost som vanligt, snabbt och effektivt. Min husse slängde i sig sina goda tabletter och en smörgås, som sköljdes ner med en stor mugg kaffe. Sedan bar det iväg till IKEA. Min husse meddelade min Agnes att vi skulle bli försenade. 10.11 skulle vi anlända till varuhuset som serverar pommes frites till köttbullarna. Dock kom vi fram 10.03.

Annons

Sedan vaktade jag bilen alldeles ensam. Efter 7 timmar, klockan 12, kom min Agnes och min husse och fyllde bilen med kartonger och kassar.. Jag fick gå en liten promenad på en gräsremsa på en parkeringsplats. Inte kul, men nöden har ingen lag.

– Nu ska vi äta, sade min husse.

Bra, tänkte jag, som såg fram emot en duktig fördisk.

– Du får sitt här och vakta bilen så länge när vi äter. Du har ju ditt vatten.

Så var de borta flera timmar igen. När de så småningom kom tillbaka, så åkte vi till järnaffären. Där handlade min Agnes och min husse ytterligare massor med timmar. Jag fick vakta bilen igen.

Sedan åkte vi hem. Min Agnes åkte till sitt hem och jag åkte till mitt hem. Väl hemma fick jag äntligen en riktig promenad. Vi gick långa grusvägen runt stan, vilket gjorde att maten smakade extra gott. Sedan var det tråkig tv och sedan sova.

Idag var det vakna, gå ut i parken på andra sidan gatan. Det regnade, så gjorde vad jag skulle snabbt. In och sova igen. Vid åttatiden är det dags för före-frukost-promenaden. Det är Plommonstigen. Det regnade fortfarande och var ganska kallt. Vi mötte Nicko, så jag och han lekte lite i skumrasket. Han hade sitt lysande halsband. Jag hade inte mitt.

Efter frukosten, så gick vi ut i min park. När vi öppnade dörren i muren, så såg vi att solen sken. Dessutom fanns det hallon att plocka och minsann och hade inte min Agnes snödroppar börjat blomma.

Ikväll kommer mina flickor från Toulouse, så det kanske inte blir så tråkigt idag i alla fall. Kanske rent av det kan bli roligt.

Hej så länge

Vaira

Min husse lyckades inte ens fotografera när jag lekte med Nicko. Han skyllde på att det var alldeles för mörkt, men jag såg ju utmärkt. Nicko är rolig att leka med, men hans matte skulle gå en annan väg. Det var tråkigt.

Ser du att solen skiner? Det såg jag när vi öppnade dörren till baksidan. Lite hopp finns det allt.

Titta, min Agnes snödroppar blommar! Vi snodde lite lökar från rabatten vid min Agnes hus i Hätte innan vi flyttade. Min Agnes hade i sin tur snott dem från sin farfars och farmors rabatt. Nu är min Agnes hus borta och all jord är bortskyfflad i hela trädgården tillsammans med alla växter och träd.

Det är jag inte van vid, att skörda hallon i januari. Det är inte så dumt att bo så här långt söderut ibland

(59)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar