Annons

Annons

Troll och andar i min skog

Med bara lite kunskap om troll, så ser du att detta är en trollsten jag står jämte. Denna, av troll byggda, fornlämning markerar gränsen till trollens rike. Stenen kan dateras så långt tillbaka som 1994, då den byggdes av Agnes och hennes farfar.

Med bara lite kunskap om troll, så ser du att detta är en trollsten jag står jämte. Denna, av troll byggda, fornlämning markerar gränsen till trollens rike. Stenen kan dateras så långt tillbaka som 1994, då den byggdes av Agnes och hennes farfar.

Du tror förstås att det bara finns harar, rävar och älgar i min skog. Inget kunde vara mer fel. Jag har bevis för att det finns troll och andar där också.

Varje dag när jag är ute och vallar min husse i skogen, så gäller det att se upp. Jag har ju som en av mina uppgifter att skydda honom. Farliga rävar och harar är inget svårt att skälla iväg, men troll och andar hur hanterar man dem?

Annons

För länge, länge sedan (2011) när Sverker (=västgötaspetsen som skötte min husse innan jag tog över) och min nya extra lillmatte Emily, som normalt bor i Seattle, var i skogen så såg de en över 1000 år gammal flicka. Hon stod på en av gravhögarna (om det nu är gravhögar), som det finns fullt av i skogen. Hon är säkert inte ensam, enligt mig.

När man kommer in i en annan del av skogen, är gränsen markerad med en trollsten. Den har funnits där sedan urminnes tider (=1994 då min Agnes och hennes farfar byggde den). Den är ett tydligt bevis på att den delen av skogen bebos av troll. Är de stora, eller är de små? Ja, inte vet jag, för de gömmer sig alltid när de hör någon (=Vaira och min husse) komma.

Trollens andra gräns består av en stor mur mitt i skogen. Det förstår man lätt att ingen människa kan ha byggt den. Varför skulle man bygga en mur mitt i skogen?

Jag har bevisen, men det är bara Emily och Sverker som har verkligen har sett något.

Förstår du nu att jag måste skydda min husse under våra skogspromenader?

Hej så länge

Vaira

Min skog är vild och mörk, men det är inget som skrämmer mig. Jag är Vaira och jag är en västgötaspets.

Min skog är vild och mörk, men det är inget som skrämmer mig. Jag är Vaira och jag är en västgötaspets. Fast jag tror inte du skulle våga stå här själv.

I andra änden av trollens rike finns denna imponerande mur. Bakom den ser du en gravhög också. Detta är en skog fylld av märkliga forntida byggnadsverk och mystiska väsen.

I andra änden av trollens rike finns denna imponerande mur. Bakom den ser du en gravhög också. Detta är en skog fylld av märkliga forntida byggnadsverk och mystiska väsen.

Ständigt måste jag vara på vakt i skogen, så att ingen fara må drabba min husse. Utsiktsstubbar är alldeles utmärkta att bestiga, för att jag ska få en bättre överblick.

Ständigt måste jag vara på vakt i skogen, så att ingen fara må drabba min husse. Utsiktsstubbar är alldeles utmärkta att bestiga, för att jag ska få en bättre överblick.

Detta är en gammal bild från 2011. Du ser min företrädare Sverker som skyddar min amerikanska lillmatte Emily från andeväsendet. Nu tror jag inte hon var farlig, men man kan aldrig veta. Det är alltid bra att ha en västgötaspets till hands.

Detta är en gammal bild från 2011. Du ser min företrädare Sverker som skyddar min amerikanska lillmatte Emily från andeväsendet. Nu tror jag inte hon var farlig, men man kan aldrig veta. Det är alltid bra att ha en västgötaspets till hands.

(55)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar