Annons

Annons

Tvingad till att bli en miljöbov

Stackars mig Vaira, som har en husse, som gör mig till en miljöbov. Här sitter jag intvingad i bilen tillsammans med en lätt maskerad person, bara för att du inte ska se vem det är (=min husse). Under tiden vi åker sprutar det ut massa farliga saker där bak.

Stackars mig Vaira, som har en husse, som gör mig till en miljöbov. Här sitter jag intvingad i baksätet i bilen tillsammans med en lätt maskerad person, bara för att du inte ska se vem det är (=min husse). Under tiden vi åker sprutar det ut massa farliga saker där bak.

Näst intill flera gånger per vecka, tvingas jag att delta i miljöfarlig verksamhet mot min vetskap. Den kollektivtrafikbil som min husse och jag susar fram i, har visat sig sörpla i sig bränsle i oanade mängder. Det gör min husse till en miljöbov och han drar sig inte för att göra mig, hans tjusiga västgötaspets Vaira, till medbrottsling i denna sin för jorden farliga verksamhet.

Annons

Igår fick jag bevis vad det är för husse jag har. Han är inte miljövänlig. Han kan knappast klassas som bra miljöval av någon.

– Nu måste vi åka och tanka bilen, Vaira, sade min husse i det han öppnade dörren för mig till min kollektiva bil.

Igen? Ska han tanka igen?

– Du har aldrig varit med när jag tankat, Vaira. Förra gången jag fyllde i bränsle var 14 januari och då hade inte du tagit hand om skötseln av mig än.

Där avslöjade han sig själv. Han hade tankat förut. För att inte bli sedd av en större allmänhet, uppsökte han en ensligt belägen pump mitt i skogen. Det är ju bra att han skäms i alla fall. Där stod det redan en annan miljöbov och fyllde sin bil med en slang i smyg, så vi fick vänta.

När det var vår tur, tvingades jag mot min vilja att hopp ut ur bilen, men jag gjorde mitt bästa att inte låtsas känna min husse. Risken fanns ju att det skulle komma en annan miljöbov. Jag ville ju inte gärna att någon skulle tro att jag är inblandat i husses skumraskaffärer. Husse satte fast slangen i min bil och dieseln flödade från en stor grön tank till tanken i min bil.

– Det var inte illa Vaira. Det blev 58,67 liter och jag som har kört 1327 kilometer, sade en stolt husse.

Men det var väl duktigt, tänkte jag. Hade du kört lite mindre pubertetsmässigt, så hade du säkert kommit 1463 kilometer i stället.

Så äntligen kunde vi åka ifrån det skämmiga stället. Vad som dock gladde mig extra mycket var när jag idag hörde att oljepriset sjönk 5%. Så kan det gå för en miljöbov, som tankar för tidigt.

Hej så länge

Vaira

När vi anländer till den makalöst stora och hemliga tankanläggningen, så står det en annan miljöbov där. Skulle han avslöja mig? Du kan se att vi kan åka 45 kilometer till, men vad som är värre, är att hastighetsmätaren visar att husse forsar in på tankanläggningen med hela 15 kilometer i timmen!

När vi anländer till den makalöst stora och hemliga tankanläggningen, så står det en annan miljöbov där. Skulle han avslöja mig? Du kan se att vi kan åka 45 kilometer till, men vad som är värre, är att hastighetsmätaren visar att husse forsar in på tankanläggningen med hela 15 kilometer i timmen!

Jag vill inte se eländet. Ur slangen och in i min tank, rinner det massa diesel. Diesel luktar inte gott. ”Det luktade värre förr”, tröstade min husse mig.

Jag vill inte se eländet. Ur slangen och in i min tank, rinner det massa diesel. Diesel luktar inte gott. ”Det luktade värre förr”, tröstade min husse mig.

Nej du, det där har jag inget med att göra. Jag blundar hellre för miljöbrott, än att bli klassad som medskyldig. Min husse har också dragit sig tillbaka, för att överlåta brottet till pumpen.

Nej du, det där har jag inget med att göra. Jag blundar hellre för miljöbrott, än att bli klassad som medskyldig. Min husse har också dragit sig tillbaka, för att överlåta brottet till pumpen.

Resultatet av min husses framfart på de svenska vägarna under perioden 14 januari till den 17 april, var att min husse har förgiftat jorden med avgaserna från hela 58,67 liter diesel. Tänk om det var flera som betedde sig likadant?

Resultatet av min husses framfart på de svenska vägarna under perioden 14 januari till den 17 april, var att min husse har förgiftat jorden med avgaserna från hela 58,67 liter diesel. Tänk om det var flera som betedde sig likadant? Hur många fästingar skulle då falla offer för massa avgaser?

LÄS OCKSÅ

(27)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar