Annons

Annons

Uppochner och helisolerad

Om du undrar varför det inte var något inlägg igår, så berodde det på att hela världen var avskärmad. Internet i Aurignac var bara försvunnet och därmed kunde inte värden få reda på de viktiga händelserna i världens centrum (=Aurignac).

En symbolisk bild, som togs under min Agnes och min promenad i fredags. Då visste jag inte att världen skulle bli fullkomligt uppochner igår. Kanske är jag synsk? Igår, som var en helgdag här, var världen isolerad. Jag hade inget Internet!

Hur firades då ettårsjubileet undrar du kanske. Var det jo och tjim champagne och klorna i taket? Nej, inte alls skulle jag vilja hävda alldeles bestämt.

Min Agnes kom ganska tidigt, men hon startade med att arbeta i mitt skafferi. Sakta, mycket sakta, blir det bättre och bättre. Sätta upp gipsskivor, var inte min Agnes och min husses grej.  Senare visade det sig att när det gäller spackling, så får min husse betyget Klandervärt. Trots det blir det blir skafferiet bättre och bättre. Inte bra, men bättre än innan. Nu återstår det färdigmålning och hylluppsättning och inflyttning.

Annons

Som alltid tog vi oss en promenad. I fredags gick vi grusvägen, som går runt hela stan. Min Agnes passade på att plocka en jubileumsbukett också.

Sent, mycket sent, kom min Sabrina. Då äntligen blev det mat med fördisk. Det bjöds på tacos, så tallrikarna blev ganska kladdiga. Bra!

Någon mysig hemmakväll blev det inte, för min Agnes, min Sabrina och min husse gick till biografpalatset. Där tittade de på hur en tant, Sally Hawkins, badade så till den vida pass, att hon fick gälar. Den risken vill jag inte ta, så det är därför jag inte gillar och bada. Jag nöjer mig att andas med mina lungor.

Hej så länge

Vaira

Nere vid den gamla stenbron på djungelstigen, så finns det en fin äng. Det är ett utmärkt ställe att plocka en jubileumsbukett, tyckte min Agnes och så gjorde hon det.

Min Agnes tyckte att det var roligt att jag tittade extra nära på buketten hon hade plockat. Om du tror att jag begraver mitt ansikte i blommorna beror på godisbiten hon håller i, så tror du alldeles fel. Jag ville bara särskåda de vackra midsommarblommorna. Lägg märke till att jag står på broräcket!

Hit gick alla utom jag i fredags kväll. Jag fick inte följa med. Biografen i Aurignac har övertagit kyrkans roll. Kyrkan har en föreställning högst en gång i månaden. Biografen har minst en föreställning per vecka. Folk samlas och språkar om vad som tilldragit sig senaste veckan. Istället för att höra en predikan, så tittar de på en film när informationen är utbytt. Att sätena också ger en rejäl träsmak à la kyrkbänk, var alla eniga om. Mina flickor och min husse ojade sig väldeliga om sina ömma rumpor resten av kvällen. (Bilden är tagen vid ett senare tillfälle.)

(55)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar