Annons

Annons

Ursvenska vädret var svårast

Det är idag jag ska få extrafint statsbesök. Av säkerhetsskäl så kan jag inte avslöja vem som kommer. Så mycket kan jag dock säga att det varken är den valfuskande presidenten Valdemar Plutten, eller den ljugande presidenten McDonald Trumpen. Nej, jag ska välkomna finare och hederligare besökare än så.

Normalt sett ska dygnsmedeltemperaturen vara 10 grader så här års, så du kan tänka själv hur svårt det är att få till sådan här ursvenskt julesnö. Men jag kämpade ordentligt och ett sådant här stiligt snöfall har aldrig tidigare skådats i slutet av mars, enligt samstämmiga och tacksamma Aurignacbor.

När man får extrafint besök så måste man ordna så att gästerna känner sig välkomna. Det allra svåraste var att ordna till ett ursvenskt väder så här i slutet av mars. Normalt sett så ska vi kunna sitta på uteserveringarna och sola så här års. Då kan du tänka själv hur svårt jag hade att ordna till julesnö.

Annons

Fast det är mycket annat som måste ordnas och inspekteras vid viktiga besök. Som tur var så hade jag min Agnes som hjälpreda. Vi slet hela gårdagen från arla morgonstund till sent in på natten (10.02-16.47).

Vi dammsög, torkade golv och dammade. Dessutom inspekterade vi paradgatan (=min gata Rue Saint-Michel), vi såg hur arbetet fortgick med att göra fint på min djungelstig och vi kontrollerade vattendjupet i forsen. Man vet ju aldrig om mina gäster får lust att ta sig ett bad.

Vad jag funderar på nu är om mina gäster är tjuvaktiga, så jag blir tvungen att gömma hela min märgbenssamling. Det kräver lite tankearbete. Jag vet inte hur dags mina gäster kommer, men det är sagt att de ska komma idag.

Hej så länge

Vaira

Visst kan det tyckas vara sent att röja min djungelstig bara en dag före det fina statsbesöket. Men bättre sent än aldrig, som jag sade till mina röjare, när jag uppmuntrade dem att arbeta lite hårdare. Jag och Agnes var ganska nöjda med deras arbete så långt.

Vattnet har stigit i forsen, så det kan vara besvärligt att bara ta ett tassbad. Min Agnes och jag diskuterar huruvida magen skulle blötas ner eller inte, om jag gick ner i floden. Jag avstod från att prova. Vi får se om vattnet sjunker till i morgon, då jag tänkte förevisa mina gäster min djungel.

Dammsuga, damma och skura. Oj, vad vi slet min Agnes och jag. Min husse då? Ja, jag vill nog helst föregå det med tystnad. Det blir bäst så för honom.

Fall julesnö över Aurignac. Ska man få ursvenska gäster, så vill man att de känner sig hemma direkt. Det svåraste var kanske inte själva nederbörden, utan att få termometern att krypa från 12 grader till inga grader alls, d.v.s. 0 grader, på en halvtimme. Gör om det om du kan. Det är dock inte lätt att vara gul blomma i det här vädret.

(71)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar