Annons

Annons

Utslagen Vaira behövde vård

Återigen fick jag uppsöka veterinären. Jag var fullkomligt utslagen, trött och eländig. Nu hängde nog mitt liv på en skör tråd. Skulle jag klara mig, eller var det slut nu?

Jag hoppade själv upp på undersökningsbordet. Där satte jag mig och led med hängande huvud. Den ställningen intar jag när alla ska tycka synd om mig.

Det var inte länge sedan jag var hos veterinären, men nu var det dags igen. Skulle det aldrig bli något slut på eländet.

Efter att mina sista krafter gått åt att skälla ut en Golden retriever i väntrummet, så stapplade jag in i ett behandlingsrum. I vanlig ordning, så hoppade jag upp på behandlingsbordet själv. Det var lika bra att få det hela undanstökat så fort som möjligt. Vad skulle domen bli?

Annons

Veterinären, som heter Stephan, kom in. Jag ansträngde mig till mitt yttersta att se pigg ut, så att han skulle tro att jag gick att rädda.

Stephan började med att lyssna på mitt hjärta. Jo, kunde han konstatera, jag hade ett hjärta som pickade. Trodde han att jag var hjärtlös?

Sedan plockade han fram en ohyggligt stor spruta. Han siktade på min nacke, tryckte in sprutan och tömde den i mig. Vad skulle hända nu?

Av ren utmattning sjönk jag ihop på undersökningsbordet. Jag gjorde mitt bästa för att se lidande och gullig ut. Det lyckades. Jag fick en godisbit minsann.

Sedan var vi färdiga. Jag blev genast frisk och pigg, så vi kunde åka hem och ta en promenad i det kalla vädret.

Nu är jag alldeles färdigvaccinerad, så jag kan flytta till mitt nya presidentpalats i Aurignac. Hoppas jag slipper att få sprutor där. Inte för att det gör ont, jag är en tuff västgötaspets, men det är lite obehagligt.

Hej så länge

Vaira

Lika bra att få det undanstökat. Jag blundade, så jag skulle slippa att se när veterinären kom med alla operationsknivar, sprutor och sådant.

Nu lyssnar Stephan på mitt hjärta. Jo minsann, det fanns ett hjärta där, som pickade precis som det skulle. Innebar det att jag skulle klara mig?

Jag fick en oerhört stor spruta i nacken. Jag överdriver inte om jag säger att nålen var flera centimeter tjock. Jag överdriver inte heller när jag säger att jag fick över en liter insprutat i mig. Men jag pep inte ens.

När allt var färdigt, så lade jag mig ner. Jag tycker att jag ser mer lidande ut då. Lite nedslagen blick har jag också. Huvudet på sned gör att jag ser gullig ut. Allt ska väcka min husses lust att ge mig godis. Det lyckades. Jag fick till och med två bitar!

(90)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar