Annons

Annons

Vad är det som händer här?

Tidigt, tidigt gick mina flickor upp. Maten från gårdagens festmåltid hade knappt hunnit smälta i deras magar. Det var ju inte så att de väckte mig, men 09.30 en söndag… De slängde i sig av den framdukade frukosten och sedan försvann de. Vart hade de tagit vägen?

Klart att jag var nyfiken vad mina flickor gjorde i mitt palatsbadrum. De hade tejpat fast dyra sopsäckar på golvet, vilket upprörde min husse lite.

Jo, det ska jag säga dig, att om man gick ut från mitt presidentarbetsrum, ut till nedre paradkorridoren och uppför min paradtrappa, för att sedan dyka direkt in transportkorridoren till mitt paradsovgemak så passerar man mitt palatsbadrum. Där inne fanns mina flickor.

Annons

Min Agnes stod uppflugen på en stege med en pensel i högsta hugg. Min Sabrina höll sig på golvet, där hon höll i en roller. Flickorna hade tagit tag i målningen av garderobsväggen i palatsbadrummet. Det var på tiden att det arbetet blev gjort. Min husse hade tänkt göra det innan de lade dit klinkers på golvet och satte kakel på väggarna. Man kan inte säga annat än han hade tid på sig.

Fast ska det bli något gjort här i mitt palats, så behövs det flickor. Det bevisades än en gång.

I morgon ska min Agnes komma igen och då ska grundfärgen målas över med den riktiga färgen. Vad det blir för kulör på garderobsväggen, beror nog på vad som finns till extrapris hos min järnaffär.

Hej så länge

Vaira

Min Sabrina både rollar och håller i grundfärgen som man grundmålar med. Min Agnes doppar sin pensel i färgen, så hon kan måla uppe vid taket. Det är så man gör när man grundmålar.

Innanför dörrarna finns det jättestora garderober. Där inne kan man ha skräp, vilket min husse har nu. Vad han ska ha i en framtid, det vet man inte. Kanske en hundkoja? I alla fall kommer nog väggen bli fin nu.

Jag kan rapportera att spilld färg inte går att äta, men man ska inte gråta för den skull. Lite synd är det dock. Jag fick inte vara där inne egentligen, för min husse var rädd att det skulle bli vita tassar på alla golv i hela palatset.

Så var det då färdigmålat och det var dags för lunch. Det var samma mat som igår, men potatisen och köttet var tärnat och utspätt med lök och omdöpt. Husse kallade dagens rätt för pytt i panna och serverade den med ägg, som min Agnes och min Sabrina hade stekt. Flickorna var glada att de slapp att svälta.

Somliga som var ledsna över att de svalt höll vakt på golvet. Rätt vad det är, så kan det trilla ner en liten matbit till en hungrande alldeles för mager västgötaspets. Det gjorde det nu inte, men fördisken var ganska bra.

(55)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar