Annons

Annons

Vad gör flickorna på kvällarna

Deltagarna i kubbturneringen samlade på en bild. Från vänster ser du Matilda, Sverige, Annija, Lettland, min Agnes, Sverige och Sabrina, Réunion (=en prick i Indiska oceanen). Alla är snälla. Framför alla ser du den viktigaste i turneringen nämligen Vaira (=jag), Sverige.

Deltagarna i kubbturneringen samlade på en bild. Från vänster ser du Matilda, Sverige, Annija, Lettland, min Agnes, Sverige och Sabrina, Réunion (=en prick i Indiska oceanen). Alla är snälla. Framför alla ser du den viktigaste i turneringen nämligen Vaira (=jag), Sverige.

En fråga jag ofta får, är vad flickorna gör på kvällarna i Toulouse. Chockerande nog kan jag säga att ibland drar de till Prairie des Filtres. Det är vad parken heter som ligger precis jämte där min Agnes och Matilda bor. Vad som händer där har hittills varit en väl förborgad hemlighet.

Annons

Jag fungerade lite som en grävande journalist i Toulouse, när jag senast var där. Idag kan jag avslöja en hemlighet, som jag väntat lite med. Jag ville inte utsätta mig för fara, så länge jag var kvar i Frankrike.

Jag har redan skrivit om att pojkarna spelar kula uppe på skyddsvallen mot floden. Men vad gör flickorna, när det snart ska börja skymma?

Nu kommer sanningen. Den må vara chockerande, men jag drar mig inte att avslöja de sensationer, som jag har lyckats dra ut i ljuset.

De spelar kubb!

Flickorna tvekar sig inte ett dugg från att dra uppmärksamheten till sig. Nyfikna fransmän stannade och tittade, undrade och frågade. Flickorna var mer än villiga att avslöja spelets hemligheter. De kunde berätta hur reglerna var och dessutom tillade de att spelet fanns redan på vikingatiden. Det fanns västgötaspetsar också, vilket de också kunde berätta. Mest var det min Agnes, som stod för den upplysande verksamheten.

Hur spelet förflöt? Lagen skiftade så att alla spelade mot alla. Min husse var till och med i ett lag en gång. Sedan ville ingen ha honom mer, vilket jag förstår.

Själv satt jag vid sidan av banan, som coach, kan man säga. Den viktigaste uppgiften.

Eftersom lagmedlemmarna skiftade, så kan man säga att ingen vann. Det var inte heller någon som förlorade.

Efter många spelade omgångar, kunde vi glada och nöjda gå hem.

Nu vet du vad flickor sysslar med på Prairie des Filtres i Toulouse på kvällarna.

Hej så länge

Vaira

Uppe på skyddsvallen mot den farliga ån Garonne, ägnar sig pojkar åt att spela kula. Det är en typisk pojksport. Det fanns aldrig några flickor där, för de spelar kubb nere på gräset.

Uppe på skyddsvallen mot den farliga ån Garonne, ägnar sig pojkar åt att spela kula. Det är en typisk pojksport. Det fanns aldrig några flickor där, för de spelar kubb nere på gräset.

Som coach och organisatör, så gäller det att vara uppmärksam på hur spelet förflyter. Här är min Agnes och Sabrina i samma lag. Min Agnes ska just kasta iväg en pinne. Hur ska det gå? Kommer hon att träffa en kubb? Ja, vem vet.

Som coach och organisatör, så gäller det att vara uppmärksam på hur spelet förflyter. Här är min Agnes och Sabrina i samma lag. Min Agnes ska just kasta iväg en pinne. Hur ska det gå? Kommer hon att träffa en kubb? Ja, vem vet.

Lettlands första president i nutid var uppkallad efter mig redan före jag var född. Det är väl konstigt och profetiskt. Då är det inte konstigt att Annija och jag, Duritzans Vaira Freiberga, poserar tillsammans. Annija är nämligen från just Lettland, men bor och arbetar i Toulouse. Min Agnes har känt henne i sju år. Hon spelar inte bara kubb, utan även rugby i samma lag som min Agnes.

Lettlands första president i nutid var uppkallad efter mig redan före jag var född. Det är väl konstigt och profetiskt. Då är det inte konstigt att Annija och jag, Duritzans Vaira Freiberga, poserar tillsammans. Annija är nämligen från just Lettland, men bor och arbetar i Toulouse. Min Agnes har känt henne i sju år. Hon spelar inte bara kubb, utan även rugby i samma lag som min Agnes.

LÄS OCKSÅ

(38)

1 kommentar

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar