Annons

Annons

Vaira, ensamast i hela världen

ENSAM Här lufsar jag med hängande huvud alldeles ensam på min väg. Ser det roligt eller trivsamt ut? Nej, verkligen inte.

ENSAM Här lufsar jag med hängande huvud alldeles ensam på min väg. Ser det roligt eller trivsamt ut? Nej, verkligen inte.

Jag har det inte lätt. Ta idag till exempel, eftersom jag var ensamast i hela världen. Då kanske du förstår hur svårt jag har det.

Visserligen har jag min husse, kanske du invänder. Fast det är faktiskt så att han kan inte räknas. Går vi ut och går, så får jag gå själv. Han är bara en godisautomat. Sover han så sover han. Då är han inte rolig. Han fungerar även som en foderautomat två gånger om dagen.

Annons

Trots att jag är nära honom nästan jämt, så vill jag inte påste att man kan ha något djupare intellektuellt utbyte i hans sällskap.

– Solen skiner ute idag, Vaira.

– Oj, vad det blir mörkt tidigt nu på hösten, Vaira.

– Nu ska vi gå och lägga oss Vaira.

Hur tror du att en sådan konversation påverkar mina hjärnceller? Jag är rädd att jag ska få lika flegmatisk hjärnverksamhet som min husse.

Men så idag. Jag tog min morgonpromenad ensam, med min husse lufsande i släptåg långt efter. Men så när jag kom hem, vem satt vid matbordet och åt frukost? Ja, det får du se på bilderna.

Hej så länge

Vaira

ENSAM Jag är inte ensam om att vara ensamast. Den här stackars spindeln hade minsann ingen granne. Är det ingen som tycker om henne, fastän hon kan göra så fina nät?

ENSAM Jag är inte ensam om att vara ensamast. Den här stackars spindeln hade minsann ingen granne. Är det ingen som tycker om henne, fastän hon kan göra så fina nät?

ENSAM Här ser du mig Vaira komma ut från skogen, men ser du någon annan? Nej, det gör du inte, för jag är alldeles ensam. Inte ens en pudel hittade jag i skogen.

ENSAM Här ser du mig Vaira komma ut från skogen, men ser du någon annan? Nej, det gör du inte, för jag är alldeles ensam. Inte ens en pudel hittade jag i skogen.

ENSAM När jag kom en hittade jag en Agnes, min Agnes, sittande i soffan vid matbordet. Hon satt alldeles ensam och inmundigade sin frukost bestående av juice, kaffe och smörgåsar. Nu är vi två ensamma här hemma.

ENSAM När jag kom en hittade jag en Agnes, min Agnes, sittande i soffan vid matbordet. Hon satt alldeles ensam och inmundigade sin frukost bestående av juice, kaffe, smörgåsar och en såpopera. Nu är vi två ensamma här hemma.

TILLSAMMANS Jag tog mig friheten att hoppa upp i soffan till min Agnes. Nu är varken min Agnes eller jag Vaira ensamma längre. Nu är vi tillsammans. Det är mycket trevligare tycker jag. Nu är vi båda glada igen.

TILLSAMMANS Jag tog mig friheten att hoppa upp i soffan till min Agnes. Nu är varken min Agnes eller jag Vaira ensamma längre. Nu är vi tillsammans. Det är mycket trevligare tycker jag. Nu är vi båda glada igen.

(41)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar