Annons

Annons

Vairas och min Agnes flyttskola

Detta är en blandhög, som har transporterats upp i hallen. Kassarna ska slängas, det lilla tidningsbordet och telefonen ska sparas, mitt fina märgben ska flytta till Toulouse, så jag har något att tugga på när jag kommer på besök.

Detta är en blandhög, som har transporterats upp i hallen. Kassarna ska slängas, det lilla tidningsbordet och telefonen ska sparas, mitt fina märgben ska flytta till Toulouse, så jag har något att tugga på när jag kommer på besök.

Att flytta är inte bara att flytta. Min Agnes och jag, som är flyttexperter, ska ge dig några värdefulla tips idag. De kommer väl till pass för dig, om du skulle få för dig att flytta själv.

Ta min Agnes som ett gott exempel. För många år sedan (=6,5 år) flyttade min Agnes till Frankrike. Då åkte min Agnes och min husse dit. Hela bilen var alldeles full med min Agnes kläder. Väl framme åkte de och handlade möbler på Emmaus i Toulouse. Hela bilen var full.

Annons

Tre år senare flyttade min Agnes till Uppsala. Nya billass med kläder, som temporärt magasinerades i min husses bastu, under tiden som min Agnes letade efter en bostad.

Tre år senare flyttade min Agnes till Toulouse igen, för att studera djur i diken i ett år. Det var en som heter EU, som tvingade henne till det. Då köpte hon en bil som hon och Matilda fyllde med kläder. Matilda är min Agnes kusin.

Nu bor min Agnes inneboende i Uppsala i ett halvår, sen ska hon flytta till Toulouse igen. Påstår hon i alla fall. Det är den flytten som förbereds nu av min Agnes och mig.

Kläderna och grejerna, som hon hade lämnat successivt mellan flyttarna i den alldeles fulla bastun, började vi att sortera i tre högar:

  1. Slängas. (=Varför sparade jag på det här? Det här skräpet vill ingen ha.  Somligt av det här har flyttat Tranås – Toulouse – Tranås – Uppsala – Tranås – Toulouse – Tranås. Det är minsann sopor som har sett sig om här i världen.)
  2. Bortskänks. (=Det här skulle jag vilja ha. Synd bara att kläderna har krympt så fasansfullt.)
  3. Sparas. (=Det här var ju fina kläder och inte har de krympt så mycket heller. Bantar jag bara lite, så …)

Därefter ska punkterna packas om och fördelas mellan olika ställen.

Punkt nummer 1. Ligger redan i min nya bil, för vidare transport till Tranås återvinningsstation (=soptippen)

Punkt nummer 2. Har placerats i garaget, alldenstund bilen var alldeles full med punkt 1.

Punkt 3. Har återbördats till dess gamla hem i bastun, i väntan på att transporten till Toulouse avgår någon gång i vår. Visst är det anmärkningsvärt att vi är ute i så god tid?

Nu vet du hur man förbereder en flytt. Det var väl bra att veta.

Hej så länge

Vaira

Jobbigt värre är det att sortera inför en flytt. Min Agnes torkar svetten ur pannan och jag har sjunkigt ihop på golvet i en hög.

Jobbigt värre är det att sortera inför en flytt. Min Agnes torkar svetten ur pannan och jag har sjunkigt ihop på golvet i en hög.

Du ser själv, att man nu kan se både lavarna och väggen i bastun. Det kunde man inte förut, så det här är första gången jag får en uppfattning om hur bastun ser ut. Tidigare såg jag bara kartonger när dörren öppnades.

Du ser själv, att man nu kan se både lavarna och väggen i bastun. Det kunde man inte förut, så det här är första gången jag får en uppfattning om hur bastun ser ut. Tidigare såg jag bara kartonger när dörren öppnades.

LÄS OCKSÅ

(60)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar