Annons

Annons

Välkomna och ovälkomna

Vem är det som kommer med tåget? Ja det kan du undra och det gjorde jag också. Det visade sig vara kusin Ann, som kom och hälsade på mig.

Vem är det som kommer med tåget? Ja det kan du undra och det gjorde jag också. Det visade sig vara kusin Ann, som kom och hälsade på mig.

Jag hade glädjen att igår möta Ann på stationen i Linköping. Ann heter egentligen kusin Ann. Hennes pappa och min husses pappa var bröder för länge sedan. Hon var välkommen. Sedan dök det upp en ovälkommen gäst också.

Annons

Kan du tänka dig att kusin Ann har redan åkte hem till sig. Till sig är en förort till Tranås, som heter Stockholm. Där bor kusin Ann.

Jag har inte träffat kusin Ann tidigare, så jag gjorde idoga försök att tigga vid bordet igår kväll. Trots att jag såg rejält svältande ut, så gjorde inte kusin Ann det enda rätta man ska göra i sådana sammanhang. Istället för att ignorera (=ge sjutton i) mig, skulle hon ha delat med sig av överflödet på sin tallrik till mig. Fast jag fick fördiska förstås.

Min husse och kusin Ann satt och språkade hela kvällen om hur det var förr. Jag hade kunnat berätta för dig hur det var då, om jag inte olyckligtvis hade fallit i dvala.

En absolut höjdpunkt under kusin Anns vistelse här var när jag visade henne min stig. Nu hittar hon nog så pass bra, så hon kan gå stigen själv utan ledsagare.

Under natten kom det en annan gäst. Han var inte lika välkommen. Det var kung Vinter som våldgästade oss. Efter alla varningar denna vinter, så tog jag lätt på gårdagens varning. Det skulle jag inte ha gjort. Under natten och morgonen har det kommit minst 9 dm snö, och nu underdriver jag inte!

Det snöar fortfarande, kusin Ann sitter på tåget mellan Linköping och Stockholm och i Aurignac är det14 grader varmt.

Hej så länge

Vaira

Det här ytterst pinsamma, får jag återkomma till.

När vi kom hem, så kom min granne Nemo. Han ville också hälsa kusin Ann välkommen. Det fick han gärna. Jag fick för övrigt godis av Nemos matte. Min husse och jag hälsade kusin Ann välkommen redan i Linköping.

När vi kom hem, så kom min granne Nemo. Han ville också hälsa kusin Ann välkommen. Det fick han gärna. Jag fick för övrigt godis av Nemos matte. Min husse och jag hälsade kusin Ann välkommen redan i Linköping.

Om jag ville bli klappad, så var det bara att hoppa upp i kusin Anns knä. Ganska praktiskt måste jag säga. Kusin Ann var snäll.

Om jag ville bli klappad, så var det bara att hoppa upp i kusin Anns knä. Ganska praktiskt måste jag säga. Kusin Ann var snäll.

Jag försöker förklara för kusin Ann hur min stig går. Jag hade inte helt lätt, men det beror nog på att kusin Ann var lärare förut. Nu har hon samma ickejobb som min husse. Hon är pensionär.

Jag försöker förklara för kusin Ann hur min stig går. Jag hade inte helt lätt, men det beror nog på att kusin Ann var lärare förut. Nu har hon samma ickejobb som min husse. Hon är pensionär.

Det här besöket hade jag helst hoppat över. Vintern är inte rolig nu, när det ska vara vår. Nu när jag inte kan hoppa över vädret, så får jag istället hoppa granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket.

Det här besöket hade jag helst hoppat över. Vintern är inte rolig nu, när det ska vara vår. Nu när jag inte kan hoppa över vädret, så får jag istället hoppa granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket.

(60)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar