Annons

Annons

Våransas värstaste bråttomdag

Får jag tro min husse (vilket jag inte gör), så kommer jag minst ha så här bråttom hela långa dagen. Hittills, under de fem första punkterna, har det varit ganska lugnt, skulle jag vilja hävda.

Får jag tro min husse (vilket jag inte gör), så kommer jag minst ha så här bråttom hela långa dagen. Hittills, under de fem första punkterna, har det varit ganska lugnt, skulle jag vilja hävda.

Det kommer bli bråttom imorgon, enligt vad min husse påstod igår. Det är alltså idag som det är bråttom. För att min husse skulle hinna med allt, så väckte jag honom redan klockan två.

Nu verkade han ju inte ha så bråttom precis. Han gick ut med mig i trädgården, där jag passade på att kissa. Sedan gick min slöa husse och lade sig igen.

Annons

– Vi kan ju inte gå upp än, sade min husse till mig. Jag tyckte mig märka, att han lät lite irriterad på rösten. Det visade sig långt senare, att han inte gick upp förrän klockan sex.

Vad är det då som står på agendan (=tidsplanen) idag, eftersom det är så bråttom. Här kommer vår dagslista, som min husse har färdigställt.:

 1. Gå upp och duscha (gäller bara min husse)
 2. Göra i ordning frukost till en Vaira (=mig)
 3. Ta en trevlig morgonpromenad
 4. Äta frukost
 5. Göra min blogg (förkortad version)
 6. Besöka banken (min husse) och vakta bilen (vakthunden Vaira)
 7. Besöka bouppteckningsmannen (min husse) och vakta bilen (vakthunden Vaira)
 8. Åka med sopor, som redan finns i bilen, till soptippen
 9. Besöka fastighetsmäklaren i Mjölby (min husse) och vakta bilen (vakthunden Vaira)
 10. Åka till min Pers hus i Mantorp
 11. Packa och sortera
 12. Ut och promenera
 13. 13. Fortsätta packa och sortera.
 14. Tanka bilen
 15. Åka till soptippen igen.
 16. Åka hem och pusta ut en stund
 17. Ut och promenera
 18. Äta middag
 19. Städa lite hemma
 20. Titta på tv (husse) eller sova i tv-soffan (Vaira).

Det är bara de 20 punkterna vi måste hinna idag. Inte så mycket för min husse att hetsa upp sig för. Han kommer att ha en bra arbetsledare hela dagen (=en tjusig västgötaspets som heter Vaira, alltså jag).

Hej så länge

Vaira

Mellan punkt 18 och 20, är det jag som kommer att pusta ut lite. Städningen får min husse klara själv. Det är ju inte jag som hårar ner i huset.

Mellan punkt 18 och 20, är det jag som kommer att pusta ut lite. Städningen får min husse klara själv. Det är ju inte jag som hårar ner i huset. Jag flyttar mig bara när dammsugaren kommer.

LÄS OCKSÅ

(43)

1 kommentar

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar