Annons

Annons

Vårens första blomsterbukett

Min Agnes och jag hittade massor med snödroppar i skogen igår. De växer inte så långt från fikonträdet, som bjöd oss på färska fikon varje dag i höstas. Fast nu handlar det om snödroppar. Många av snödropparna riktigt bad oss: ”Ta med oss hem”.

När man plockar snödroppar, så måste man spana också. Huruvida de växte i skogen, eller på någon halvt övergiven tomt var lite osäkert. Fast det fanns massor med blommor, som ville komma hem till mig. Vi kunde inte ens ta alla som ville följa med.

Det var ingen lätt promenad att ta sig in till snödropparnas växtplats, ska du veta. De hade skyddat sig med massor med taggiga revor, men min Agnes och jag gav oss inte. Likt en stridsvagn plöjde vi in till blommorna.

Annons

Min Agnes har sysslat med blomplockning sedan sitt första levnadsår. Hon har utvecklats genom åren, så nu tar hon med blomskaft också. Fast det behövs en Vaira som visar vilka blommor som ska plockas. Dessutom höll jag vakt, för vi visste inte riktigt om det var tillåtet att plocka snödroppar, om någon tittade på oss. Om ingen såg oss, så var det självklart helt i sin ordning.

Efter bara en kort stund hade vi så många blommor, så vi kunde gå hem och göra två buketter. En bukett skulle till Toulouse och en bukett skulle stanna i Aurignac. Där står nu vårens första blombuketter och lyser upp frukostbordet, tillsammans med ljuset.

Hej så länge

Vaira

Det fanns hur många snödroppar som helst. Dock tror jag de som växer på baksidan av mitt hus är de finaste i Aurignac. De kommer från rabatten vid min Agnes hus i Hätte.

En glad blomsterflicka efter hon har fått ihop en lagom stor bukett. Fast den blev lite större än lagom, för min Agnes ger sig inte så lätt när det gäller blomsterplockning. Du ser att hon har tagit med skaft också på blommorna.

Vägen till blomsterängen var inte enkel. Det krävdes att man var motiverad för att gå där. Min Agnes och jag var motiverade. Min husse följde med, även om han grymtade missnöjt.

”Tycker du att det blev en fin bukett, Vaira”, undrar min Agnes och visar mig de plockade blommorna. Ja, det är klart att den var fin. Min Agnes är så duktig.

Visst är det fint med en vårbukett på frukostbordet? Den riktigt lyser ikapp med ljuset och det behövs. Fortfarande har vi vintermörker även i Aurignac.

(91)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar