Annons

Annons

Varför glädje vid bäcken?

Det ska jag bara säga dig, att min Agnes och min Sabrina har inget att vara glada över. Istället ska de sörja att deras stöd här i livet, den i allt trevliga västgötaspetsen Vaira, fick ligga ensam hemma sjuk och dan och sörja. Ledsna skulle de ha sett ut, där de står vid bäcken, som heter Garonne. Man ska inte skratta förrän man är med Vaira vid bäcken, nämligen.

Vad har flickorna att vara glada åt, när de står här jämte ån? Inget! Absolut inget! Ser du någon vacker västgötaspets? Just det! Inte alls! Hemma i sitt palats ligger nämligen en sjuk, mycket sjuk, Vaira och bara längtar efter sällskap. Det är synd om mig!

Det var i lördags som jag lämnades alldeles ensam i mitt palats. Detta trots min svåra sjukdom. Mina flickor och min husse släpade med sig min husse till Carbonne, en av många små förstäder till Aurignac. Flickorna skulle nämligen gå på en hustömning, som det heter. Man tömmer inte stan på hus, utan man tömmer ett hus på grejer. I detta fall var huset en lada. Grejerna som huset tömdes på av mina flickor och min husse var ett par speglar, en grej tillverkad av rostig ståltråd, en lite rostig jordglob istället för gps, en matsäckskorg till bilen och en madonna till husse. Inget till Vaira.

Annons

Väl hemma så roade sig med att arbeta med mitt palats. På kvällen blev det hemgjorda pizzor. Goda. Bra med fördisk.

Snart kommer mina flickor igen, för i min stad händer det minsann saker. Titta på bilderna och se efter! Rapport kommer först på måndag, om inget särskilt händer. Många frågor kommer att besvaras då. För övrigt är jag pigg och mår bra, men eftersom jag kanske är sjuk, så är det väldigt synd om mig.

Hej så länge

Vaira

Vad finns det att fynda här då? Ja, det är inte lätt att veta, när man inte har en västgötaspets med sig. Västgötaspetsen var hemma ensam och var sjuk. Det är synd om mig!

Flickor med dagens fynd. Matsäckskorgen rymmer nog mycket fördisk. Den var oanvänd och kommer väl till pass när man ska åka och bada. Då får vi hoppas att jag inte får stanna ensam hemma, trots att jag är sjuk. Det är synd om mig!

När de var i Carbonne så tittade mina flickor på hus byggda av småsten. Ett sådant skulle de vilja ha. Lagom avstånd till Toulouse och arbete och lagom avstånd till Aurignac och onsdagsmorfar och onsdagsvaira. Under tiden de tittade och drömde, så var jag ensam och sjuk. Det är synd om mig!

Varför törs min Agnes och jag passera spökhuset utan att vara rädda? Gåtan har fått en lösning. Den frågan får du kanske svar på redan på måndag. Då ska jag även nämna något om min hälsa. Jag är nämligen sjuk. Det är synd om mig!

Varför sitter det en lapp på mitt hus och många andra hus? På lappen står det att man inte får parkera på min gata i morgon. Eller på torget. Eller på min gatas fortsättning. Varför nämns det inte något om att jag är sjuk på lapparna? Det är synd om mig!

Varför är det nya fina blommor vid mitt palats? Vad är det som ska hända? Vad som händer just nu, är att jag kanske är sjuk. Det är synd om mig!

Varför har jag låtit hölja in Aurignac i en tät dimma idag? Det är för att du inte ska se vad som händer där. Trots att jag ser pigg och bestämd ut, ska du veta att jag är sjuk. Det är synd om mig!

(52)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar