Annons

Annons

Världen i chock efter bragden

Hur ska det gå? Kommer det bli ännu en triumfens dag, då alla i hela världen kan se tillbaka på en stor bragd? Ja, det är precis en sådan dag det blev idag. Vinsten som bäddade för kommande avancemang satt inte ens långt in. Nu marscherar jag vidare mot åttaårsdagen!

Visst var det en bragd att klara firandet i dagarna två. Fast helt alert vill jag väl inte påstå att jag är just nu. Snarare lite dagarna efter.

Många trodde nog att jag inte skulle kunna klara av att fira en sjuårsdag med allt som krävs. Det är presenter som ska öppnas, mat som ska smältas. Dessutom var jag ju ett år äldre. Oddsen var emot mig, kan man säga.

Annons

När röken hade skingrat sig efter gårdagens firande, vem stod där på toppen av sin karriär? Jo Vaira!! (Det är alltså jag, om du undrar.)

Många uppvaktade mig på Facebook, men jag vill dock särskilt nämna och tacka min urmatte Gunnel, som skrev ett brev till mig och alla mina syskon. Hon kom ihåg så långt tillbaka i tiden, så hon minns när vi föddes hemma hos henne.

Även Karin i Tranås gratulerade mig. Hon brukade komma ut med godis både till mig och till Sverker, när han fanns. Hennes dotter Mimmi var min Agnes lekkamrat, minsann.

Sedan skrev min Sabrina till mig. Hon skrev Joyeux anniversaire Vaira !!!!. Det betyder Nu ska du ha himla kul på födelsedagen Vaira!!!!

Ett varmt tack till alla som gratulerade mig!

Bland mina presenter kan nämnas:

  1. En ganska stor påse godis (som jag ska få lite av då och då)
  2. Ett fint märgben (som redan är gömt)
  3. Ett ganska bamsigt tuggben (också gömt)
  4. Ett oxsvansben, välkokt men gott
  5. En julgran på torget, precis som i Tranås

Att jag sedan fick extragod mat och rejält med fördisk, dagen innan jag fyllde, är ju bara på sin plats.

Jag mår alltså riktigt bra och har nästan hämtat mig efter allt firande.

Hej så länge

Vaira

Min affär öppnade idag efter fyra veckors semester. Varorna kom tidigt, mycket tidigt, och väckte mig ur min skönhetssömn. Den hade jag behövt idag.

Granen på torget, som min stad har rest för att hedra mig, är riktigt stilig. Roligt att kunna ta med sig en gammal tradition från Tranås och applicera (=dyvla på) den i Aurignac. Bakom granen ser du hotellet jag bodde på första gången jag var här.

Står man vid granen och snurrar runt 180 grader, så ser man mina berg. De syntes extratydligt idag, bara för att hedra mig. Du ser att det är bråttom med granen. Snön är inte långt borta.

Jag har satt mig i respekt hos somliga av Aurignacs katter. Annars skulle de knappast springa uppför väggarna när jag kommer. Det är så det ska se ut! Jag har tydligen respekten kvar, fastän jag är så gammal som sju år.

En av mina presenter var det här lilla benet. Det kommer direkt från oxsvansgrytan, så det fanns också annat godis att slicka.

(47)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar