Annons

Annons

Världshistoria skrivs i Aurignac

Nu har jag haft glädjen att kunna välkomna mitt mina gäster som ingår i delegationen i statsbesöket. Det är två gamla bekanta och en ny bekantskap. För första gången i världshistorien, så finns det tre västgötaspetsar samtidigt i Aurignac.

Tre stycken västgötaspetsflickor på samma bild i Aurignac, titta på den bilden noga. Detta är första bilden under Aurignacs 40.000-åriga historia, som detta celebra (=vansinnigt fina) motiv är fångat på bild. Som du ser så leder jag gänget, som det sig bör, och till vänster ser du Bettan och till höger Jeanne.

Det är ingen mindre än min urmatte Gunnel, som har kommit till mig. I delegationen ingår också Jeanne och Bettan. För första gången i Aurignacs 40.000 år långa dokumenterade historia, så finns det alltså tre västgötaspetsar samtidigt i Frankrikes mest betydelsefulla stad.

Annons

Naturligtvis gör Aurignacborna stora ögon när vi kommer tågandes på den stora paradgatan. Fattas bara annat.

Vi har inte hunnit med så mycket ännu. Vi har gått Plommonstigen ett par gånger och på avstånd hälsat på min vilda beundrare. Trevligt för honom att få se tre svenska äkta västgötaspetsfllickor med stamtavla. Fast jag bor ju i Frankrike och Jeanne är född på ett franskt slott. Fast alla är vi lika fina, eftersom vi är västgötaspetsar.

Jag åter kommer om våra äventyr, men jag kan säga så mycket att det måste vara exceptionellt roligt för Aurignacborna att få se tre västgötaspetsar på en och samma gång! Dessutom tre flickor! Tänk vilken tur de har som får uppleva en sådan historisk händelse.

Hej så länge

Vaira

Full fart på Plommonstigen. Kanske jag skulle ha varit lite artigare och låtit mina vänner vinna, men det är lätt att tävlingshunden tar överhand. Jag ligger etta i mitten och till vänster ser du jumbon Jeanne och till höger i full fart kommer Bettan.

Jag passade på att visa ätbara växter för mina gäster. Vi lät oss väl smaka av den spirande grönskan. Fast du ska veta att det är inte varmt här, men det snöar inte idag.

”Akta er tjejer, det bor en ilsken katt där.” Som tur var, så var inte katten hemma. Mina prominenta gäster klarade sig helskinnade från det vådliga äventyret på Plommonstigen.

(119)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar