Annons

Annons

Värsta IT-skandalen i EU är här

Nu kan jag avslöja den värsta IT-skandalen inom hela EU. Transportstyrelsens skandal kan ses som en svag bris, jämfört med den orkan som har hänt här i mitt palats i Aurignac. Jag har dock varit informerad hela tiden, men EU.s ordförande Donald Tusk svävar runt i okunnighetens moln.

Det är via denna lilla svarta box som Internet kommer ut och in i mitt palats. Som du ser, så står boxen på en plastdunk och sladdarna ligger kors och tvärs. Allt har ett vitt lager av slipdamm på sig, liksom resten av palatset. Är detta säkert – eller är det en skandal?

IT-skandalen startade redan när jag intog mitt franska presidentpalats i Aurignac. Det visade sig att huset saknade en vanlig internetuppkoppling. En darrig 3G-förbindelse via svenskt abonnemang på mobiltelefon fungerade ibland på morgonen eller kvällen. Dyrt blev det och säkert kunde känslig information avlyssnas utanför huset. En president som saknar en säker Internet-uppkoppling, är en skandal utan dess like.

Annons

När jag så småningom kunde få franskt abonnemang på telefonen, så fick jag tillgång till 4G, men fortfarande all hemlig kommunikation via mobilen.

Sedan en vecka tillbaka har jag äntligen en fast lina. Först visade det sig att det var felkopplat i centralen, så det låg långa sladdar här och var i mitt palats. Det var alltså fritt fram för spioner att tåga in och koppla upp sig här på en sladd.

Igår löstes dock problemet och nu funkar allt som det ska. Frågan är dock fortfarande säkerheten. Är det lämpligt att ha en hubb jämte en olåst ytterdörr? Så fort det bara går, så ska jag konsultera en säkerhetsexpert (=min David).

Vilka uppgifter kan då ha läckt ut? Ja, det har kommit meddelande från telefonbolagen, banken, resursfamiljen med flera. Det har skickats bilder och dokument hit och dit mellan mitt palats och hemliga kontakter i såväl Frankrike, Sverige och USA. Några dokument från Ikea kan dock inte ha läckt ut, för de har inte hört av sig än.

Trots denna allvarliga skandal, så kommer jag inte avsätta min husse som min husse. Förtroendet för honom är på samma låga nivå som innan skandalen, så inget har ändrats.

Hej så länge

Vaira

Vad har läckt ut från denna dator? Här finns 86 320 bilder, varav flera skämmiga på mig och Charlie (när han har nosen i min rumpa). För att inte tala om alla hemliga dokument (min e-mail till resursfamiljen till exempel).

Vem kommer där? Hela tiden måste jag vara på helspänn. Den här gången var det bara en av de snälla målarna, men det kunde lika gärna ha varit en spion. På stolen står en WiFi- sändare helt öppet, med bara ett plastskynke över sig. Får det vara så.

Precis jämte den för det mesta öppna ytterdörren, sitter lådan som fördelar ut Internetsignalerna, telefonen och tv:n till olika rum i hela palatset. Den hemliga lådan är den med designade fodralet högst upp till höger. Resten är den vanliga elen.

(65)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar