Annons

Annons

Vatten, bara vanligt vatten

Det regnar här. Det regnar mycket här. Det regnar mycket varje dag här. Dessutom blåser det och är kallt. Snart kommer jag att lämna in klagomål till franska staten, för detta är inte alls vad som utlovades när jag flyttade. Vädret är inte alls bra längre.

Stackars kossor (som egentligen är kvigor). En stor del av deras vinterhage är nu en sjö. Och stackars Vaira och stackars min Agnes, som får gå omkring på en blöt väg under tiden som det regnar och regnar på oss. Fy på dig president Trump, som har orsakat detta väder!

I södra Frankrike ska man strosa runt bland palmer och plocka apelsiner. Då och då ska man gå till sin bagare och köpa en baguette och klaga på att det är lite väl varmt. För att inte brännas av solen, så bör hussar ta på sig kräm med solskyddsfaktor 196. Det är vad de utlovar, när de dyvlar på en palats i Aurignac. Men hur är verkligen?

Annons

Snön som de inte hade sett de senaste 50 åren eller så, dök minsann upp. Sen blev det varmt minsann i hela två dagar. Då hade vi den utlovade temperaturen av 18 grader. Celsius. Sedan kom bakslaget i form av regn, blåst och kallt.

Men snart är det ju mars, kanske du säger. Ja, det är det. Då ska medeltemperaturen vara 13,5 grader. Som kallast kan det bli 8,2 grader. Vad kommer jag att få i mars? Snö och minus 8 grader.

Jag kan säga direkt, att detta är inte mer eller mindre en katastrof. Vems är då felet? Kan man skylla på min franska presidentkollega Macron? Knappast. Han har aldrig utgett sig för att kunna påverka allt. Vilken president är det då som kan allt, som påverkar allt, som är självutnämnd gud? Jo, Trump i USA. Det är han som har gjort så vi kommer få en vinter igen i Aurignac, när vi egentligen ska ha nästan sommar. Fy skäms USA som valde en sådan president!

Hej så länge

Vaira

Vägarna har blivit till stora forsar. Vägar ska inte vara forsar. Man ska inte ens bli böt om tassarna, om man går på mina vägar. Fy på dig president Trump, som har orsakat dessa forsar!

Min stackars Agnes måste hoppa mellan de stora jättedjupa vattenpölarna på vägen för att inte få blöta fötter. Det är riktigt synd om min Agnes. Fy på dig president Trump, som har orsakat dessa vattenpölar!

Nu är det stackars Vaira som springer till min Agnes. Jag drar rakt igenom de stora vattensamlingarna, så vattnet och gruset stänker upp på magen. En blöt mage är en kall mage. Fy på dig president Trump, som har orsakat min kalla mage!

Trots allt vatten, så springer min Agnes och jag längst med vägen. Eftersom jag blir både blöt, lerig och grusig, så drabbas jag av något tråkigt när jag kommer hem. Jag blir tvångsduschad! Det är inte roligt, skulle jag vilja påstå. Fy på dig president Trump, som har orsakat att jag duschas på magen varje dag!

Hade det varit normalt, så hade värmen kommit Aurignac nu. Fast det är inte normalt, för Donald Trump är president och gud i USA och världen. Snö och minus 8! Det ska det aldrig vara här. Speciellt inte i mars. Fy på dig president Trump, som har orsakat detta väder! (Väderprognosen lånat av (=stulit från) www.yr.no)

(61)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar