Annons

Annons

Vi är utsläppta ut ur Toulouse

Nu är vi på väg att släppas ut av Matilda. Med ett knapptryck öppnar hon gallergrinden. Hon är så duktig. Vi har stått i fängsligt förvar på en innergård. Agnes hade redan cyklat iväg till sin advokat.

Nu är vi på väg att släppas ut av Matilda. Med ett knapptryck öppnar hon gallergrinden. Hon är så duktig. Vi har stått i fängsligt förvar på en innergård. Agnes hade redan cyklat iväg till sin advokat.

På morgonen, lite sent kanske, startade vi, min husse och jag, med full tank vår färd hemåt till mitt hus. Matilda släppte ut oss från innegården, där min kollektiva bil har hållits inlåst ända sedan vi kom till Toulouse. Nu ska vi snart sova på hotell.

Annons

Vi hade tur, har vi förstått. På grund av att min husse är så snål, så ska vi åka hem via Luxemburg, där man tankar mycket billigare. På så sätt slapp vi det värsta regnovädret, fast det regnade på ganska duktigt ändå.

Än så länge har bilen fungerat. Husse beslöt att testa den ordentligt och lyckades hitta en väg där vi klättrade upp till 1 200 meter.

– Nu ska du titta på utsikten, Vaira, uppmanade min husse mig.

– Där borta kan man se snöklädda berg, upplyste min husse mig och pekade ut i den täta dimman. En annan dag kanske, det hade gått bra.

Min husse kände sig dock tvingad att stanna vid en parkeringsplats, där det skulle finans en tjusig utsikt. När det blåser, regnar, dimmigt och är 6 grader, så föredrar jag att göra vad jag ska, för att sedan gå in i den varma bilen.

Nej, fina utsikter fanns det i alla små städer vi åkte igenom. Många hundar att morra åt fanns det.

Igår hittade vi faktiskt ett hotell, ganska tidigt. Vi körde bara sådär 70 mil. Idag ska vi köra jättelångt, har husse sagt. Men det är väl om bilen håller.

Vi hörs

Vaira

Min husse tyckte att jag skulle titta på utsikten ”för bildens skull”. Vem vill vända nosen mot blåst och regn. Så märklig är inte utsikten. Inte en hund i sikte.

Min husse tyckte att jag skulle titta på utsikten ”för bildens skull”. Vem vill vända nosen mot blåst och regn. Så märklig är inte utsikten. Inte en hund i sikte.

Ser du några snöklädda berg, bakom den lilla kullen? Nej, jag tänkte väl det. Det gjorde ingen annan heller.

Ser du några snöklädda berg, bakom den lilla kullen? Nej, jag tänkte väl det. Det gjorde ingen annan heller.

Detta tyckte min husse att jag skulle titta på. Jag sov istället i baksätet (ja, jag har säkerhetsbälte). Skulle det vara något för en västgötaspets att se en motorväg med en lastbil på?

Detta tyckte min husse att jag skulle titta på. Jag sov istället i baksätet (ja, jag har säkerhetsbälte). Skulle det vara något för en västgötaspets att se en motorväg med en lastbil på?

”Men snälla husse. Hade du inte kunnat ta ett rum, där även du hade haft en säng? Ska du sova på golvet?”

”Men snälla husse. Hade du inte kunnat ta ett rum, där även du hade haft en säng? Ska du sova på golvet?”

LÄS OCKSÅ

(62)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar