Annons

Annons

Vi fullständigt törstar ihjäl

Den globala uppvärmningen, Global warming, har slagit till med full kraft mot min stad Aurignac. Den stora floden har nästan sinat och vilda vargar stryker omkring i stan och letar efter föda. Livet är hårt och farligt här numera.

För bara ett par månader sedan fanns det en brusande flod mellan de höga fördämningarna. Idag ser du knappast vatten på botten, hur noga du än tittar. Det är rena katastrofen!

Aurignac är verkligen inte vad det var förr i tiden (=i maj). Då dånade forsen i den stora floden som går jämte min djungelstig. Lite senare var träden fulla med plommon och fikon, som bara väntade på att bli plockade när ingen såg oss.

Annons

Hur är det då nu? Vi har haft en oändligt lång torrperiod. Det har inte regnat i mannaminne (=ungefär 14 dagar). Forsen i floden har tystnat och är bara en liten rännil i dag. För att kunna dricka vatten, så måste jag uppsöka de djupaste djuphålorna. Där finns det fortfarande lite vatten, tillräckligt för att släcka törsten hos en västgötaspets.

Hönsen har rymt från sina inhägnader och spatserar numera omkring ute i skogen i jakten på vatten. Det är särskilt irriterande, eftersom jag inte får valla dem, fastän jag tycker att det skulle vara nöjsamt.

Än så länge finns det vatten i den lilla dammen, som ligger jämte min stig, så att fiskarna kan simma. Men vart har de tagit vägen? Är det fåglar eller kanske vargar som har tagit prydnadsfiskarna som kosttillskott? Vad vet jag. Jag är i alla fall oskyldig, för jag jagar inte fisk. Jag jagar bara katter. En enda ynka fisk såg min husse och jag, fastän vi stod där och spanade länge.

Som du förstår, så är det rena rama katastrofen här. Kommer Aurignac att överleva till nästa regn, eller kommer min stad att bli en övergiven spökstad? Den som följer min blogg får veta.

Hej så länge

Vaira

En enda ynklig fisk såg vi i dammen. Dessutom vänder fisken stjärten till när den ska fotograferas. Men var finns fiskens alla gamla lekkamrater? Vart har de tagit vägen? Det är rena katastrofen!

Förvildade hönsflockar springer omkring i skogen galande och kacklande. Vad händer nu med alla ägg som de lägger? Det vet man inte. Det är rena katastrofen!

Här har jag lyckats hitta en djuphåla i floden, där det fortfarande finns lite vatten. Bara för några månader sedan forsade floden fram här och det var väl minst 17 meter djupt. Nu är det knappt en decimeter. Det är rena katastrofen!

Inga björnbär, plommon, päron eller fikon finns det kvar att plocka. Allt har torkat bort. Jag får leta efter föda på marken. Kanske jag kan hitta något ätbart under de torra löven. Det är rena katastrofen!

Stora och farliga vargar har sökt sig in mot centrum av min stad. Kanske de försöker hitta föda bland soporna, nu när allt har torkat bort i skogen. Den här besten strök omkring runt museet, beredd att kasta sig över Rödluvan om hon skulle komma. Det är rena katastrofen!

(49)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar