Annons

Annons

Vi har snökatastrof i Aurignac

Tro det eller ej, men det är en fullständig snökatastrof här i min stad Aurignac. Det ska inte kunna ske i södra Frankrike, där Aurignac ligger. Fast faktum är att det har kommit över en meter snö sedan i går kväll och drivorna, som piskades upp i stormen, är över två meter höga!

Att behöva skyffla bort snö från rutan på bilen, skulle bara inte få hända. Det var ju inte därför jag flyttade till Aurignac. Inte heller min husse är särkilt begiven på att skrapa bilrutor.

Det är inte bra att det har snöat, för jag har extrabråttom idag och jag ska ut och åka bil. Eftersom jag var utlovad evig sommar, så har jag bara sommardäck. Min resurshusse har i alla fall vinterdäck där fram på sin bil, efter incidenten i Luxemburg. (En refug kom farande och slog sönder ett däck.)

Annons

Det är också så att mitt hus ska städas, så gott det nu går. Inget är ju färdigt än och speciellt inte städningen. Det kan kanske komma besök till mig.

Stormbyarna, upp till 34 m/sek har dessvärre orsakat drivbildning. Somliga drivor är upp till två meter höga. Det blir inte lätt att ta sig ut på vägarna om det är så.

Nu ska jag stressa vidare med resa, städning och snöröjning, fast i omvänd ordning.

Hej så länge

Vaira

RÄTTELSE: Det har dessvärre smugit sig in ett par fel i texten Ett saknat milli och ett tillika saknat komma. Meter ska naturligtvis vara millimeter och stormen var 3,4 m/sek.

Ska tak se ut så här? Nej, bort med den fula vita snön och låt takpannorna återta sina tidigare smutsiga färger.

Om jag absolut ville se ett snölandskap under min morgonpromenad, så hade jag väl bott kvar på det Småländska höglandet. Nu bor jag 280 meter högre upp på det Sydfranska höglandet. Där ska man kunna se snöklädda berg om man glor åt Spanien, men man ska inte behöva traska runt bland snödrivorna själv. Palmer och snö, vad är det för fasoner?

Om jag vänder mig om, så ser jag också min stad. Det är tur att det finns lampor på kyrkan och slottet så man ser dem. Men titta på åkern! Meterhöga snödrivor över hela fältet. Och all snö på taken. Är Aurignacs tak verkligen hållfasthetsberäknade för sådana här snömassor?

(57)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar