Annons

Annons

Vi kunde ha vunnit fotbolls-EM

Du rör inte bollen. En pigg och alert västgötaspets, som jag, hade hållit Sveriges motståndare borta från bollen. Den tillhör ju, som alla vet, de svenska hjältarna.

Du rör inte bollen. En pigg och alert västgötaspets, som jag, hade hållit Sveriges motståndare borta från bollen. Den tillhör ju alltid, som alla vet, de svenska hjältarna.

Visst var det så, att Sverige var i stort sett klara vinnare i fotbolls-EM. Problemet var bara att det var innan mästerskapet hade börjat. Sen vet vi hur det har gått. Inte så bra, om jag får komma med min analys. Men med min laguppställning, så hade vi haft EM-pokalen med oss hem.

Annons

Vad är det då som hade behövts förbättras i det svenska laget? Det är försvaret! Vilket är det bästa försvaret? Jo, anfall är det bästa försvaret!

Laguppställningen är naturligtvis helt fel. Vad som fattas är ett par vallningsvilliga västgötaspetsar, som hade sett till att Sveriges motståndare hade hållit sig på sin planhalva.

Så fort en motspelare verkar ha för avsikt att bege sig till den svenska planhalvan, skulle en svensk glatt skällande västgötaspets med ett försiktigt nyp i vaden eller på spelarens fasta rumpa tillrättavisa honom. Han skulle då säkert skamset ha lufsat tillbaka dit han hör hemma, på sin planhalva. Så småningom skulle det räcka med att skälla på motståndarna. Vem vill bli nafsad av en västgötaspets i rumpan?

Om en västgötaspets skulle hamna först på bollen, så gäller det att vakta den så ingen motståndare får för sig att ta den. Inte göra något elakt, bara blänga ilsket och morra lite dovt. Då skulle nog motspelaren kamma på andra tankar.

Med denna taktik hade vi med största sannolikhet kunnat återvända till fosterlandet med guldmedaljer hängande runt halsen. Varför blev inte jag förbundskapten?

Hej så länge

Vaira

Ta den om du törs, men du vet att det kommer att göra ont i din rumpa. Bättre försvare än en västgötaspets finns inte att få tag på.

Ta den om du törs, men du vet att det kommer att göra ont i din rumpa. Bättre försvare än en västgötaspets finns inte att få tag på.

Nog skulle jag bli stilig i en sådan här gul tröja. Fast jag skulle vara förbundskapten, så tröjorna skulle vara till några raska och vallningsvilliga västgötaspetspojkar.

Nog skulle jag bli stilig i en sådan här gul landslagströja. Fast jag skulle vara förbundskapten, så tröjorna skulle vara till några raska och vallningsvilliga västgötaspetspojkar.

LÄS OCKSÅ

(75)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar