Annons

Annons

Vi tar tag i ett sorgligt kapitel

Igår gick det inte att vänta längre för min Agnes och mig. Vi tog tag i ett av de sorgligaste kapitlen jag har här i palatset. Som du förstår, så menar jag skafferiet. Där ska det bli ordning nu. Och det ska bli fint också. Jag har ju snart bott här i ett helt år.

Här bakom mig kom man knappt in tidigare. Genom att riva en vägg, så öppnade sig ett stort, eller hyfsat stort, skafferi. Det är före detta diskrummet och ett igensatt utrymme som nu ska målas och piffas till. Fast det är mycket att tömma.

För att det ska kunna bli ordning i ett skafferi, så behöver man först tömma det. Med tanke på att skafferiet under hela tiden jag bott här har används till förråd av verktyg, lite brädor, grejor, saker, konserver, flyttkartonger med specerier och pepparkaksformar, min mat och mycket annat, så förstår du att köket snart var fullt.

Annons

Nu är det bara lite grejer kvar i skafferiet och sedan ska det spacklas och målas. Om man sedan sätter upp skenor och konsoller på väggarna, så kan man snart sätta dit fina hyllor, där man kan sätta min mat. Det blir nog så bra så, bara det blir färdigt.

Eftersom min Agnes ska komma idag och ute är det kallt och regn, så finns det en ganska stor chans att både min husse och min Agnes kommer att pyssla intensivt med mitt skafferi. Om inte annat för att hålla värmen.

Jag tror också att de är extra motiverade, eftersom köket är nästan oframkomligt. Jag kommer knappt till min matskål, bara för att ta ett oroande exempel.

Hej så länge

Vaira

I mitt kök är det minst sagt rörigt, som du lätt kan se på den här bilden. Allt som finns i skafferiet måste först ut, innan man kan börja och göra fint. Så är det här i Frankrike.

Se där, då var den hörnan tömd. Nu ska det bara städas, spacklas och målas och sätta upp hyllor, sedan är det klart där.

Åt andra hållet finns det lite kvar att göra. Inga grejer kan finnas kvar i skafferiet, för det ska målas. Med tanke på hur det ser ut på marken i min palatspark efter vi målade där, så är det nog bäst att plasta in allt. Det blir nog ljusare och finare när vi är färdiga.

(46)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar