Annons

Annons

Vintern som jag har bestämt

Det går att hålla bra fart på min väg nu utan vidare. Mer snö har jag inte släppt ner. Skulle kommunens plogbil, mot förmodan, hitta hit, så kan jag dra på ännu mer.

Det går att hålla bra fart på min väg nu utan vidare. Mer snö har jag inte släppt ner. Skulle kommunens plogbil, mot förmodan, hitta hit, så kan jag dra på ännu mer.

Jag förhastade mig lite när jag bestämde att det skulle vara kallt på vintern. Det beslutet tog jag när jag kom hem från min jul- och nyårsvistelse i södra Småland. Jag hade glömt att det inte skulle vara jättekallt och att det skulle vara snö. Det är lätt att både glömma och ta i för mycket.

Annons

Nu har jag emellertid ordnat allt till det bästa. Min lite väl häftiga kyla, som jag i ivern ordnade, gjorde dock att det blev is på min sjö. Fast det är ju lite trevligare med lite snö också.

Det var därför jag ordnade så det kom lite lagom snö i natt. Min husse fick en lagom motion idag på morgonen när han skottade. Husses mål är att ha bättre skottat än mina grannar. För det mesta är det målet uppnåeligt även för min husse. Det beror mer på grannarnas vilja att skotta, än på min husses skottningstalang.

Det ska också vara lagom mycket snö, så att min trädgård ser hyfsat välskött ut. Det är bara under snöiga vintrar, då trädgården vilar under snön, som den gör det.

Min hemliga stig i skogen är också lagom snöig. Det går att hålla god fart under såväl morgonpromenaden, som under promenaden jag ska ta innan middagsmålet.

Temperaturen har jag höjt från bistra -14 grader till mer behagliga -2 grader. Perfekt vinterväder alltså.

Det blir gärna perfekt om jag har min tass med i saker och ting, så vädret är egentligen inget att förundras över eller prata om.

Hej så länge

Vaira

Hoppsan! Någon har gått på min hemliga stig. Vid en närmare undersökning, så visade det sig att det var mina spår. Jag hade ju sprungit i förväg, men sprang tillbaka för att titta efter min husse, så han inte hade snubblat.

Hoppsan! Någon har gått på min hemliga stig. Vid en närmare undersökning, så visade det sig att det var mina spår. Jag hade ju sprungit i förväg, men sprang tillbaka för att titta efter min husse, så han inte hade snubblat.

Så här vacker ska en vinterskog vara, tycker jag. Att den är extra vacker på den här bilden, beror ju på att jag sitter mitt i bilden.

Så här vacker ska en vinterskog vara, tycker jag. Att den är extra vacker på den här bilden, beror ju på att jag sitter mitt i bilden.

Ser du, att fastän det inte är så kallt, så är temperaturen lagom. Du ser det på att jag har frostiga morrhår. Då syns det att jag har varit ute i friska luften. Igår var det för kallt, men det har jag ändrat på nu.

Ser du, att fastän det inte är så kallt, så är temperaturen lagom. Du ser det på att jag har frostiga morrhår. Då syns det att jag har varit ute i friska luften. Igår var det för kallt, men det har jag ändrat på nu.

För att folk ska förstå att isen inte är riktigt säker än, så har jag lagt en spricka tvärs över sjön. Det blir ganska snyggt också, tycker jag. Fast jag tror att jag få ta tag i det grå vädret. Det ser lite trist ut.

För att folk ska förstå att isen inte är riktigt säker än, så har jag lagt en spricka tvärs över sjön. Det blir ganska snyggt också, tycker jag. Fast jag tror att jag få ta tag i det grå vädret. Det ser lite trist ut.

(80)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar