Annons

Annons

Vintern stoppar ändringen igen

Nej, det blir ingen ändring idag heller. Allt beror på den globala avkylningen. Här i Aurignac ska det inte finnas snö. Här i Aurignac ska det inte heller vara fyra grader kallt. Motorvägen ska inte heller vara blockerad av traktorer och gödsel. Min Agnes och jag är överrens om att ändringen får komma när det blir varmare. Idag tröstar vi oss med många vinterbilder.

Jag var uppe och inspekterade mitt slott igår. Jo, det hade klarat sig och stod fortfarande kvar. De stiliga rosmarinbuskarna ser också välmående ut. Det är de buskarna min husse ”får” sticklingar ifrån.

Men skam den som ger sig. De stora planerna på att få till en ändring är fortfarande levande. Den kommer att bli till, vänta bara!

Under tiden tills ändringen kan gå av stapeln, sjösättas och komma till skott, kan du idag få njuta av alldeles nästan unika bilder. När min husse och Ola och jag var på musikfest vid slottet, så frågade vi en tant om det finns snö i Aurignac.

Annons

– Jo, nog har jag sett det, sade den gamla tanten. Fast det var nog minst 25 år sedan.

Nu har du alltså chansen att se snöbilder från Frankrikes mest betydelsefulla stad. Egentligen ska det vara en medeltemperatur på 10 grader här nu, så -4 är inte alls bra.

Fast, nordbor som vi är, så klarar vi oss utmärkt. Jag har min päls och min husse har en duktig dunjacka och dubbskor, så vi kan minsann ta långa promenader. Fast nog vore det bättre med balkongätarväder igen?

Hej så länge

Vaira

Vägen upp till slottet är mycket brantare än vad som framgår av bilden. Det var nog tur att min husse hade sina dubbskor på sig, så han fick rejält grepp.

Titta på staketet, så ser du att det har kommit ganska mycket snö på ett ställe där det inte ska komma någon snö alls. Slottstornet var inget försvarstorn, utan bara ett utkikstorn. Stod man däruppe, så kunde man se såväl fiende som vänner på långt håll.

Snöutsikt från mitt slott. Om du tittar noga där nere på andra sidan min grusväg, så ser du lite kossor som travar runt i snön. Går man upp i tornet, så är utsikten ännu bättre, sägs det.

Lite snö på nosen får man stå ut med ibland. Särskilt gäller det om man ska posera framför ingången till fängelsehålan. Där vill man nämligen inte hamna.

Jag tror att grässtråna skulle föredra lite varmare väder och betydligt mindre snö. Det ska inte vara så här.

Om man absolut vill fotografera en vinterväg, så kan man åka till Strandvägen i Tranås där jag bodde förut. Att kunna göra samma konststycke i Aurignac, ska inte bara gå.

Jag har hört min husse tjata om att han skulle vilja ha en vinterträdgård. Så, nu har han en, så nu kan han väl vara nöjd. Jag vill dock inte ha någon snö i min palatspark, så den kan gott smälta.

Och så gick solen upp på min gata idag. Det hände precis när vi skulle ta vår morgonpromenad före min frukost. Skiner solen, så då smälter nog all snö idag. Februarisolen värmer här, ser du.

Även över mina berg, Pyrenéerna som jag kallar dem, steg solen upp idag. Även den stackars snöiga palmen får några av solens alla strålar.

Himlen var alldeles blå och jag tar mig en tur på stenmuren. Jag trodde att en katt hade gått där och se vad rätt jag hade. Husse sade att han hade sett det på spåren av kattassar, men man måste konfirmera ett sådant påstående med att nosa ordentligt.

(56)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar