Annons

Annons

Vintertiden har slagit till hårt

Tro det eller ej. Idag, den 1 november, var det -1 grad på min termometer. Här i Aurignac! Dessutom visade de flesta klockorna att det var frukost först om en timme. Livet är hårt nu för en västgötaspets i Frankrike.

Kylan har dräpt till så hårt i Aurignac, så jag var alldeles ensam under min morgonpromenad. Övriga Aurignacbor, som alla saknar vikingagener, satt inne i sina hus och huttrade framför brasorna. Så går det när man ställer om klockorna.

Det började redan i morse med en ovillig husse. Igen.

– Nej Vaira! Jag går inte upp kvart i fem, bara för att du ska ha frukost.

Kvart i fem? Jag kände på mig alldeles tydligt att det mycket snart skulle vara frukostdags. Visserligen var det alldeles mörkt, men det brukar det vara här när det är frukostdags. Allt beror på att någon har kommit på det där med sommar- och vintertid. Jag har ju inga trädgårdsmöbler jag ska komma ihåg att flytta fram och tillbaka, så jag behöver ju inte flytta klockor hit eller dit heller.

Annons

När det gäller klockor, så finns det några bra regler:

  1. När Vaira vaknar, är det hög tid för Vaira att få frukost.
  2. När Vaira ser hungrig ut vid matbordet, är det hög tid för Vaira att fördiska.
  3. När Vaira tycker det är middagsdags, är det verkligen hög tid för Vaira att få middag.

Inte behövs det några klockor för att kunna följa dessa enkla regler. Det sköter min mage. När man dessutom vet om att det alltid är dags för Vaira att ta en promenad, förstår man att klockor är bara en onödig lyx.

Resultatet att ställa om klockorna till vintertid har även andra konsekvenser än att jag får svälta. Det blir snorkallt också. Som en följd av klockomflyttningen har vi drabbats av en riktig finbullvinter. Global icing har slagit till med full kraft, sedan vi snurrade på klockorna i söndags. Att behöva skrapa bilrutor, är inget man ska behöva i Aurignac, särskilt den 1 november.

Som tur är så har min husse inte ställt om alla klockor, så redan i morgon utlovar väderprognosen att det ska bli 21 grader. Hoppas den har rätt. Det kanske blir vår igen.

Igår kväll var det för övrigt en massa monster som ringde på min dörr. De var inte farliga. Bara de fick lite godis, så gick de. De var ganska små också.

Hej så länge

Vaira

Detta mina vänner är is på min bilruta. Ska det verkligen vara på det sättet här i södra Frankrike? Vi kan ju se in i Spanien. Så går det när man ställer om klockorna.

På somliga av bergstopparna har det redan kommit snö. Då ska du veta att flera av dem dessutom ligger i Spanien. Så går det när man ställer om klockorna.

Om man nu inte har några trädgårdsmöbler att ställa fram eller tillbaka i sin presidentpalatspark, varför ska man då ställa om klockorna, frågar jag mig? Det blir bara förvirrande.

Dålig bild. Sorgligt! Fast den illustrerar att klockorna i köket är 9.06 och 9.04 och det samtidigt som klockan i matsalen är något helt annat. Min husse kan nämligen inte ställa om klockorna, fast det är så enkelt. (Tryck först på A i tre sekunder. Tryck på B samtidigt som du håller ner E. Med pilarna kan du nu ställa in timmar. Tryck på C samtidigt som osv).

En samtidig bild från matrummet, där klockan från 1907 visar tiden 8.05. Det visar att snittiden för minuterna på köksklockorna var rätt, men timmen den var fel, även om den är bättre ur matsynpunkt.

(62)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar