Annons

Annons

Visst finns det skillnader

En sak jag alltid gör när jag reser, är att studera skillnader. Eftersom jag nu är på resande tass i förorten, så ska jag sätta klon på några intressanta iakttagelser jag har gjort.

På kvällarna vid 22.18-tiden är det riktigt mörkt i en vanlig förort. Skillnaden mellan en förort och hemma, är att kvällspromenaden har asfalt på sig och lampor över sig. Det har inte min väg hemma.

Ta en sådan enkel sak som vilka som råkar befinna sig här. Hemma hos mig, så brukar det vara min resursfamilj. Här i förorten varierar det. På fredagar heter de närvarande Per, Gunnar, Britt och Janina. Och så min husse och jag förstås. När det sedan blir lördag så har Per, Gunnar och Britt försvunnit. Istället dyker det upp en Tomas och en Åsa. Tomas är son till Janina.

Annons

En annan väldigt stor skillnad i förorten är fördisken. På fredagar består fördisken av lax, för att sedan på lördagen bli lamm. Hemma brukar fördisken vara blodpudding och blodpudding.

Ta nu och titta på bilderna, så kan du studera fler skillnader. Idag ska jag åka hem, för att se om det är någon skillnad där. Hade jag åkt till mitt hus Aurignac, hade det varit skillnad. Där är det 18 grader idag. Här är det -3 grader nu.

Hej så länge

Vaira

En vanlig morgon vid 05.26-tiden i en förort har himlen ljusnat lite. Det brukar också ha kommit lite snö, som lyser upp den annars mörka gräsmattan. Det är skillnad mot kvällspromenaden. Trots att det är lite ljust, så lyser lamporna över min morgonpromenadsväg.

Om kvällspromenaden är ganska kort, så är morgonpromenaden lite längre. Det är en skillnad. En annan skillnad är att man på morgonen får tillfälle att studera dessa arkitektoniska pärlor från 70-talet.

Månen i en förort lyser över hus och parkerade bilar. Hemma brukar den lysa över sjön. Det är en ganska stor skillnad. Jag undrar hur månen lyser i Aurignac, min nya stad i Frankrike?

(45)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar